
Hver høst plukker jeg villbringebær som jeg sylter og fryser ned til vinteren. De har en nydelig smak, og egner seg godt både til kaker og som pålegg.
I Emma & Johannes 9, Skjebnemøte, som er i salg nå, serverer Karen bløtkake med villbringebær på Emma og Johannes’ 17-årsdag. Her kommer oppskriften som jeg bruker. Den er lett å lage og smaker nydelig!
Inger Harriets nydelige bløtkake med bringebær
Bløtekakebunn:
3 egg (4 hvis de er små)
200 gr farin
150 gr hvetemel
100 gr potetmel
1 dl kokt vann
3 ts bakepulver
- Visp egg og farin. Tilsett mel, bakepulver og kokt vann.
- Stekes i ca 45 min på 160 gr.
Fyll:
Kremfløte
Bringebærsyltetøy
Vaniljekrem
Bringebær
- Når kakebunnen er kald, deles den i 3 deler.
- Stryk over bringebærsyltetøy på to av delene.
- Pisk ca 6 dl fløte og bland ca 1/3 av kremen med syltetøy som strykes utover den ene delen. På den andre delen påfører du vaniljekrem (som kan kjøpes i butikken, eller du kan lage den selv.)
- Pynt til slutt kaken med krem og bringebær.
Kos dere med både kake og Emma & Johannes!
Inger Harriet