Inger-Harriets nydelige bløtkake med bringebær

Emma og Johannes 9 er i salg nå!

Hver høst plukker jeg villbringebær som jeg sylter og fryser ned til vinteren. De har en nydelig smak, og egner seg godt både til kaker og som pålegg.

I Emma & Johannes 9, Skjebnemøte, som er i salg nå, serverer Karen bløtkake med villbringebær på Emma og Johannes’ 17-årsdag. Her kommer oppskriften som jeg bruker. Den er lett å lage og smaker nydelig!

Inger Harriets nydelige bløtkake med bringebær

Bløtekakebunn:

3 egg (4 hvis de er små)
200 gr farin
150 gr hvetemel
100 gr potetmel
1 dl kokt vann
3 ts bakepulver

  •  Visp egg og farin. Tilsett mel, bakepulver og kokt vann.
  • Stekes i ca 45 min på 160 gr.

Fyll:

Kremfløte
Bringebærsyltetøy
Vaniljekrem
Bringebær

  • Når kakebunnen er kald, deles den i 3 deler.
  • Stryk over bringebærsyltetøy på to av delene.
  • Pisk ca 6 dl fløte og bland ca 1/3 av kremen med syltetøy som strykes utover den ene delen. På den andre delen påfører du vaniljekrem (som kan kjøpes i butikken, eller du kan lage den selv.)
  • Pynt til slutt kaken med krem og bringebær.

Kos dere med både kake og Emma & Johannes!

Inger Harriet