Fest for Synnøve som har skrevet 80 bøker!

I Jordbærdamene 19 baker Bjørn og Arthur en herlig festkake. Alle som leser Jordbærdamene vet at den er til den store kakebakekonkurransen, men vi har en liten hemmelighet å avsløre:

Egentlig baker de til sin kjære forfatter, Synnøve. For med denne boken har Synnøve skrevet hele 80 bøker, og det må feires. HURRA!


Snart ny rekord!

Eventyret startet med Bergfoss i 2002, tidenes største suksess for en nåtidsserie. Deretter skrev Synnøve Doras datter, Nordlys, Østenfor sol og Syvende sans – og nå holder hun på med Jordbærdamene.

Synnøve er kjent for å skrive relativt korte serier. Den første, Bergfoss, har lenge vært lengst på 20 bøker, men Jordbærdamene vil snart bryte denne rekorden.

 

  


Bergfoss i USA og Polen også

Vi er så stolte av at Synnøve var den første norske forfatteren som fikk oversatt og utgitt en serieroman i USA. Her er omslaget på både den amerikanske og polske utgaven av Første møte. 

 

I forbindelse med det store jubileet, har vi tatt en liten prat med Synnøve:

– Gratulerer, Synnøve! 80 bøker er jammen en bragd. Hadde du sett dette for deg da du skrev din første bok?

– Nei, da ville jeg fått panikk!

– Hvordan ble du forfatter? Sendte du inn manus til et forlag?

– Min første serieroman Bergfoss foretok en lang reise rundt til ulike forlag før jeg fikk manuset antatt.

– Hva er det beste med å være forfatter?

– Det beste ved å være forfatter er å kunne få gå inn i en parallell verden, og at jeg kan bestemme min egen arbeidstid.

– Du skriver nå på Jordbærdamene – og denne serien skiller seg ut fra alle andre. Hvordan fikk du ideen om å skrive om kvinner i en forstad på 50-tallet?

– Det lurer jeg også på!

– Du har flere hovedpersoner i Jordbærdamene. Har du en favoritt blant damene?

– Jeg er like glad i alle damene mine – og de har alle litt av meg i seg.

– Sist, men ikke minst: Som i alle bøkene dine, må vi ha med katter. Hvordan er det med dine egne? Hjelper de deg med inspirasjon og skriving, eller legger de seg på tastaturet og forstyrrer i skrivejobben?

– Kattene mine Franz og Jacques lengter etter vår og sommer. Franz er gatas selverklærte eier og beryktet slåsskjempe. Jacques foretrekker turer i skogen og elsker å lukte på blomstene i hagen. Man kan si at de utfyller hverandre på en særdeles god måte. De bidrar til stor inspirasjon ved bare å være til. De har egne plasser på kontoret, men sover seg nok helst gjennom arbeidsdagen. Jeg har levd sammen med katter mesteparten av mitt liv, og kan faktisk ikke klare meg uten disse fantastiske skapningene.


Dedisert til Sussi
Serien Syvende sans dediserte Synnøve til sin kjære katt, Sussi, som dessverre gikk bort før lansering av serien.

Sussi i Synnøves hage.

Vi gratulerer Synnøve med de 80 bøkene – takk for alle de fantastiske leseopplevelsene du har gitt oss! 🙂