Månedens leser er en ekte bokvenn!

Hver måned trekker vi frem en av våre fantastiske lesere, som vi ønsker å gi litt ekstra oppmerksomhet. Vi har nå trukket månedens leser i februar, og den heldige er det man kan kalle en ekte bokvenn. Gratulerer, Bente Irene Finstad!

Det er kanskje flere som vet hvem Bente Irene er, hun er nemlig også administrator av Facebook-gruppa Cs Bokglede og Bokvenner. Her sprer hun lese- og bokglede til andre serielesere. Bente Irene er også glad i å skrive selv, og hun driver i tillegg med design.

Bente Irene har lest serier så lenge at hun ikke husker hvilken som var den aller første hun leste. Hennes første abonnement var imidlertid på Storgårdsfolk av Eva Stensrud.

– Storgårdsfolk var veldig spesiell, for den er fra hjembygda mi og den plassen jeg selv skriver fra, Stange på Hedmarken. Jeg er veldig interessert i og blir inspirert av historier herfra og bygdene og byene rundt.

Både fryder og skammer seg
Bente Irene leser imponerende mange serier, se bare her: MorildLivet på Solhaug, Skjærgårdsliv, MorshjerteBreidablikkSoloppgangBare MajaFlammedans, SkumringstidHvite HjerterSkyggespillSønnavind, Årringer og Alvestad. Tidligere har hun lest Fossefall, Ingebjørg OlavsdatterFlammedans og Storgårdsfolk.

– Jeg liker å lese om forskjellen mellom fattig og rik, og jeg både fryder og skammer meg over karakterene og måten vi levde på før. Jeg elsker de flotte kjolene og håroppsatsene, og jeg kan føle det på kroppen når noen fikk kappet av en finger for å stjele et lite brød. Tenk på hvor mannsdominert alt var før! Vi har det tross alt godt i dag.

Frid Ingulstad er Bente Irenes heltinne, mens Sagaen om Sunniva er favoritten
Ingebjørg Olavsdatter ga meg mye inspirasjon, blant annet til det jeg selv skriver på nå. Serien sitter i meg enda. Frid Ingulstad har alltid vært en av mine store heltinner innen skriving og lesing. Jeg har vel stort sett alt hun har utgitt.

Serien som har gjort aller størst inntrykk på Bente Irene er imidlertid Sagaen om Sunniva.

– Jeg var gjennom hele følelsesregistret da jeg leste den: jeg lo, gråt, ble sint og kvalm. Liv Almendingen er min favorittforfatter, både fordi hun inspirerer og skriver godt.

Skriver selv
Sagaen om Sunniva har også gitt Bente Irene lyst til å skrive en bokserie selv.

– Historie har alltid vært en stor interesse for meg, og skrivelysten har jeg hatt fra barnsben av. Jeg startet med dikt og noveller. Noen ble med i Romantikk og andre ukeblader, men jeg var enten anonym eller skrev under pseudonym. Nå er jeg imidlertid klar for å utgi noe som meg selv, og jeg har fått masse gode råd og støtte fra de flotte forfatterne av norske serieromaner.

En annen grunn til at Bente Irene leser så mye, er for å lære seg nye ord og uttrykk.

– Noen ganger sitter jeg med notisblokken min når jeg leser. Jeg ser plutselig et ord eller en setning som kan gi meg inspirasjon, og da må jeg bare må notere meg det. Ofte kan slike ord komme igjen i mine skriverier også.

Takk til alle bokvenner
Helt til slutt ønsker Bente å sende en liten hilsen til bokvennene sine.

– Jeg ønsker å sende en hilsen til alle mine bokvenner og mine kjære, gode og snille venner blant forfatterne. Uten dem hadde jeg aldri verden hatt så mye inspirasjon, skrivelyst og bokglede. Jeg ønsker spesielt å takke Anne-Lise Snuggerud og og de to andre hjelperne i gruppen for all støtte og hjelp.


Vil du bli månedens leser?
Hver måned trekker vi en heldig leser som får de tre første bøkene i en valgfri serie. Send en e-post med navn og adresse til norskeserier@cappelendamm.no , og skriv noen linjer om hvilke serier du leser fra NorskeSerier. Merk e-posten med “Månedens leser”.

Har du allerede sendt en e-post til oss? Da trenger du ikke å sende en ny! Vi trekker månedens leser blant alle e-postene som er sendt oss, uavhengig av når!

0 kommentar(er).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *