– Anna fra «Flammedans» er så ufattelig sterk

Hver måned trekker vi frem en av våre trofaste lesere, som vi ønsker å gi litt ekstra oppmerksomhet. Månedens leser i mars er nå trukket, og den heldige er Ida Marie Granmo fra Hvam. Gratulerer!

Ida Marie bor bare en liten spasertur fra «Bjørnstad» i Bare Maja (Gamle Hvam Museum), så favorittserien hennes er selvfølgelig Bare Maja.

– Det er ekstra morsomt å lese akkurat denne serien, fordi jeg vet hvordan både gården og flere av stedene ser ut. I tillegg synes jeg personene i Bare Maja er varierte, ekte og gode.

Fascinert av taterne
Ida Marie leser også flere andre serier, akkurat nå ligger Bare MajaFlammedansEmma og Johannes og Forglem meg ei på nattbordet. Tidligere har hun lest Arvesynd, Fiolsteinen, Livsarven, Nattmannens datter, Sølvbåndet, Storgårdsfolk, Havets datter, Ildkorset, Novemberbarn, Inga Svartdal og Lokketoner.

Flammedans er en annen stor favoritt. Jeg liker å følge en sterk hovedperson, og samtidig få innblikk i familiemedlemmer og venners liv. I tillegg er jeg veldig fascinert av taterne og deres liv på godt og vondt, og da er jo Flammedans det perfekte lesestoff.

   

Hektet siden Arvesynd
Ida Maries «seriekarriere» startet da hun fikk låne Arvesynd fra sin tante i slutten av tenårene. Siden det har hun vært hektet, og hun leser så mye hun har mulighet til innimellom jobb, familie og aktiviteter.

– Når jeg leser serieromaner glemmer jeg tid og sted. Jeg lever meg inn menneskenes skjebner, lager omgivelser og koser meg med de gode historiene. Bøkene er med meg i sofahjørnet, i senga og i badekaret, og ikke sjelden har jeg oppdaget at vannet i badekaret har blitt kaldt før jeg har merket hvor lenge jeg har lest.

At bøkene kombinerer gode personskildringer med historie og tradisjoner, synes Ida Marie er flott.

– På den måten føler jeg at jeg får et innblikk i andre levemåter og tidsepoker enn det jeg selv kjenner til, og at jeg faktisk lærer noe i tillegg til kosen det er å lese.

Anna fra Flammedans

Av alle personene Ida Marie har lest om, har Anna fra Flammedans gjort størst inntrykk.

– Det er fordi hun er så ufattelig sterk og klarer seg gjennom enormt mye motgang i alle livets faser. Hun er sterk for alle rundt seg, og har en egen evne til å bære bører, samt ordne opp for de hun er glad i og bryr seg om. Heldige er de som har en «Anna» i livet sitt.

Gratulerer igjen, Ida Marie!

 


Vil du bli månedens leser?
Hver måned trekker vi en heldig leser som får de tre første bøkene i en valgfri serie. Send en e-post med navn og adresse til norskeserier@cappelendamm.no , og skriv noen linjer om hvilke serier du leser fra NorskeSerier. Merk e-posten med “Månedens leser”.

Har du allerede sendt en e-post til oss? Da trenger du ikke å sende en ny! Vi trekker månedens leser blant alle e-postene som er sendt oss, uavhengig av når!