Les «Spinnesteinens løfte» som e-bok – første bok er gratis!

Er du glad i å lese seriebøker på lesebrettet ditt? I så fall har vi en supergod nyhet til deg:

Spinnesteinens løfte, Torill Karina Børnes’ kortserie på 8 bøker, får du nå som e-bok!

Torill skriver for tiden på romanserien Morild, men hun debuterte som serieforfatter i 2013 med Spinnesteinens løfte, en historisk og vakker romanserie fra Orknøyene og Bergen.

I Spinnesteinens løfte møter du Maria av Rendall, som vokser opp som bondejente på Orknøyene på begynnelsen av 1600-tallet. På denne tiden snakket de «norn» på Orknøyene, og de fulgte odelslovene slik de hadde gjort siden vikingenes tid. Øyriket blir imidlertid stadig mer skotsk, og gårder overtas av skotske adelsmenn. De stolte etterkommerne etter vikingene blir leilendinger som lever i ytterste nød.

For å finne sitt hjertes utkårede, tyr Maria til morens gamle spinnestein. Sagnet sier at den som vil bære den, er skjebnens utvalgte. Da mannen med de intense blå øynene velger å legge den rundt halsen sin, og lover å bære den for alltid, forstår hun at hun har funnet den rette.

Men etter 17 års stillhet blander Marias egentlige far, den forhatte jarlen av Orknøyene, seg plutselig inn i Marias planer. Han har all makt og er vant til å få det som han vil. Så blir Maria plutselig borte på sjøen ….

Maria driver i land på Vestlandet etter uværet.

Driver i land på Vestlandet

Spinnesteinens løfte er faktisk inspirert av et kjent sagn, gjenfortalt gjennom generasjoner av vestlendinger.

– Jeg skrev historien om Maria fordi jeg ønsket å formidle sagnet om skottejentene fra Orknøyene som ror ut for å melke kyr. I stedet driver de i land på Vestlandet etter å ha vært utsatt for et uvær som fører båten deres østover. Dette sagnet er gjenfortalt gjennom generasjoner av vestlendinger, deriblant min egen familie, som hevder at vi har en skottejente i slekten, forteller Torill.

I Bergen fantes det på denne tiden mange innvandrere fra Skottland.

– Edvard Griegs familie er en av dem. Hjelteryggen utenfor Bergen er oppkalt etter hjaltene, menneskene fra Shetland. Det kom unge folk fra Orknøyene, Færøyene og Shetland, og alle hadde ord på seg for å være særs arbeidsvillige. Fra slekten min i Bergen finnes det faktisk en skotte ved navn Sander Gordon, som innvandret på sekstenhundretallet, og som tillater at min mor kan bruke McGordonklanens motto, sier Torill.

Torill Karina Børnes har selv en skottejente i slekten sin.

Vil han finne henne?

I Bergen lever Maria i skjul for sin far, den onde jarl Patrick Stewart av Orknøyene. Samtidig håper hun at hennes hjertes utkårede, Ranald Sinclair, skal finne henne. Men han tror at hun er død, så håpet er forsvinnende lite. Men etter en tid i Bergen erkjenner Maria at håpet likevel ikke er helt ute …

Rett inn på lesebrettet ditt

Dersom du har lesebrett, kan du enkelt laste ned alle bøkene i Spinnesteinens løfte fra norskeserier.no.

Første bok i serien er som alltid gratis, og kan lastes ned her.

Trenger du hjelp til hvordan du laster ned e-bøker, kan du lese mer her.

Vi ønsker deg en flott leseopplevelse!