Månedens leser begynte å lese «nesten før hun kunne gå»

Hver måned trekker vi frem en av våre trofaste lesere, som vi ønsker å gi litt ekstra oppmerksomhet. Månedens leser i april er Hege Holte!

Hege begynte å lese veldig tidlig, «nesten før hun kunne gå».

– Jeg har alltid elsket bøkenes verden, den kan jeg flykte inn i, bort fra alt rundt meg. Jeg lever meg veldig inn i bøkene, både gråter og raser med hovedpersonene, forteller Hege.

Jane er Heges favoritt

En av favorittseriene til Hege er Flammedans av Jane Mysen, en serie hun har fulgt i mange år.

– Jane en av de aller beste serieforfatterne, synes jeg. I Flammedans følger man Anna og hennes familie over flere faser av livet, både gjennom vondt og godt. Det som gjør denne serien spesiell, er at forfatteren ikke glorifiserer hovedpersonene. De tar også feil valg og lærer noe av det. Jeg har også lært utrolig mye om de reisende av å lese serien, sier Hege.

Har lært mye av bøkene

Hege leser en del serier med en gang de kommer ut, andre samler hun opp til de er ferdigskrevet.

– Akkurat nå leser jeg blant annet Flammedans, Hvite hjerter, Skumringstid, Breidablikk, Alvestad, Morild og Livet på Solhaug. Jeg har lært veldig mye av bøkene jeg har lest, blant annet om livet, historie og geografi, sier Hege.

Serien Hege husker aller best er Sagaen om Isfolket.

– Den har brent seg fast, jeg har vel lest den 25 ganger. Og den karakteren som har gjort sterkest inntrykk er Silje Arngrimsdatter, på grunn av hennes utrolige godhet og styrke, forteller Hege.

Gratuler igjen, Hege! De første bøkene i Over skyene av Jorunn Johansen er på vei til deg. 🙂


Vil du bli månedens leser?
Hver måned trekker vi en heldig leser som får de tre første bøkene i en valgfri serie. Send en e-post med navn og adresse til norskeserier@cappelendamm.no , og skriv noen linjer om hvilke serier du leser fra NorskeSerier. Merk e-posten med “Månedens leser”.

Har du allerede sendt en e-post til oss? Da trenger du ikke å sende en ny! Vi trekker månedens leser blant alle e-postene som er sendt oss, uavhengig av når!