Sommerhilsen fra Inger Harriet

Sommeren er endelig her, og i den anledning ønsker forfatterne å sende en liten sommerhilsen til alle sine kjære lesere. Først ut i år er Inger Harriet Hegstad, forfatteren av Emma og Johannes!

Kjære lesere,

Vi skal ikkje sova bort sumarnatta,
hos er for ljos til det.
Då skal vi vandra isaman ute,
under dei lauvtunge tre …  

Foto: Niklas Veenhuis/Unsplash

Midtsommer – ordet smaker som søte villjordbær på tungen. Den fineste årstiden med alle sine løfter. Bare det å gå en tur i skogen, kjenne duftene fra naturen, se blomsterprakten. Plukke en vakker bukett og pynte med inne i stuen. Høre fuglene kvitre i trærne. Det gir ro i sjelen.

Her på Kvikne har vi hatt en snørik etterjulsvinter, og vi lengtet mot vår. Mai kom, og med den varmen. Sol dag ut og dag inn. Det var som et under. Den varmeste våren de kan minnes, sier de eldre, men de sier også: Når gjøken galer ofte, blir det en våt sommer. Vi får tro de tar feil denne gangen. 

Fjellet lokker, og som den fjellgeita jeg er, har det blitt noen turer til seterbua i Innerdalen. Noen pene fisk ble det, men ikke så mange som forventet. På grunn av tørken er det lite vann i bekker og elver, så noen dager med regn er velkommen. (Jeg trodde aldri jeg skulle si det.) 

 

Nå er det skolefri og ferietid. Hvor enn dere drar, så ønsker jeg dere en fantastisk sommer med akkurat passe sol og regn. Nyt dagene og ta vare på hverandre.

Og ikke glem: Emma & Johannes 11 er i salg 2. juli. Kos dere med boken!

Varm sommerklem fra Inger Harriet. 

Emma & Johannes 11 er i salg 2. juli!