Sommerhilsen fra Yvonne

Yvonne Andersen, forfatteren av Årringer, mimrer tilbake til barndommen i årets sommerhilsen til deg. Og så forteller hun om en litt spesiell hobby … 🙂

SOMMERHILSEN FRA FINNSKOGEN

Ordet SOMMER er vinterens lengsel og savn. Det er den årstiden man har som mål for mange ting; en etterlengtet ferie, ulike gjøremål og prosjekter. Og det er merkelig nok den årstiden man har mest minner fra. For eksempel barndomssomrene …

Når ordet SOMMER dukker opp, kommer barndomsminnene frem: Sitte på trappen til farmor og farfar og dyppe rabarbrastilker i sukkerkoppen. Sitte i bringebærhekken og spise seg proppmett av søte bringebær. Svømme etter vannliljer i skogstjern, og fange humler på norgesglass og slippe dem ut igjen. Sykle på støvete skogsbilveier på Finnskogen med gress i midten.

Foto: Martin Castro/Unsplash

Og kysse padder ….

Ja, jeg tuller ikke. Jeg har alltid likt padder og likte å tegne disse grønne skapningene i matteboka på barneskolen når jeg ikke skjønte noe av brøk. Derfor fikk jeg fort tilnavnet «Grodan», som er frosk på svensk, ettersom vi bor tett inntil svenskegrensen.

Og fra eventyrene hadde jeg jo lært at hvis jeg kysset en frosk eller ei padde, så kunne den bli til en prins. Jeg har ikke tall på hvor mange jeg har kysset!

Nå som jeg for lengst har blitt voksen, har jeg jo forstått at eventyrene ikke helt stemmer med virkeligheten. Og hva skal jeg med en prins?

Likevel … Jeg kysser fremdeles padder. De pleier å komme til døren på kvelden og sitter der og venter i lyset fra utelampen. Som den på bildet under. Den hadde noen utrolige vakre øyne. Det var nesten så den gamle barndomstroen blusset opp igjen et lite øyeblikk, at dette her måtte være en forhekset prins …

Så den fikk et kyss den også, og så slapp jeg den varsomt ut i sommernatten …

GOD SOMMER TIL DERE ALLE!

Klem fra Yvonne