«Årringer» blir teater!

Da er det offisielt: Årringer blir TEATER sommeren 2019!

Meg, utkledd som Mas-Karin, på utedassen bak bedehuset

Premieredatoen er allerede satt: 27. juni 2019. Det er planlagt fem forestillinger, og teateret vil foregå utendørs, på et gammelt «finnetun» her på Austmarka.

Det hele begynte med at jeg «kuppet» et bokbad under kulturuka i min hjemkommune Eidskog, hvor jeg var invitert som hovedforfatter. Det ingen visste var at jeg rett og slett troppet opp som selveste Mas-Karin fra Årringer. Det ble et annerledes bokbad. Bokbader Øivind Roos, som har bokbadet omtrent alt av kjente forfattere her til lands, sa at dette var det morsomste bokbadet han noen sinne har vært med på. 🙂

Dette resulterte i en spire: Det må bli teater av Årringer!

Og det blir det! I regi av Glåmdal teater. Dette blir morsomt! Og jeg skal love dere at det blir mye latter, sprell og ikke minst musikk.

Det gamle tunet ligger sentralt til i Austmarka, og her er alt på plass: Huset til Arvid, sagbruket og den grå stua til Mas-Karin. Før hver forestilling kan publikum være med på en liten vandring på tunet, hvor det er full drift på saga. Her kan du også møte Silkesvarten, Eskil og Skakke-Nils. Det blir tømmerfløting i sjøen som ligger like ved, det blir gammeldags smie, tjærebrenning, heimbrentkokeri og unger som springer rundt og leker. Altså et glimt inn i Årringer og Siljas verden anno 1907.

Mas-Karin og Sigrid Åsli i gang med «siste nytt»
Mas-Karin har sin egen gravstein klar bak vedskjulet

I fjor sommer fikk jeg med meg revygruppa på en liten fotoshoot på et annet gammelt finnetun. Bildene ble brukt på bokbadet, der Mas-Karin blant annet viste bilder fra bryllupet til Mari og Simon. Alt var ikke helt stuereint i det bryllupet … Men du verden så moro vi hadde det da vi tok bildene! Og jeg som kjenner Mas-Karin veldig godt, hadde ingen problemer med å leve meg inn i hennes rolle. Men om det er jeg som skal spille Mas-Karin i teateret neste sommer, det er uvisst. Det blir leid inn mange skuespillere og statister.

Slåssing hører med i et bryllup.
Bryllupet til Mari og Simon
Det eneste som hjelper er ei bøtte med iskaldt vann.
Mas-Karin og Skakke-Nils tar seg en svingom.
Smedkjerringa har drukket opp brennevinet til smeden og må kjøres ut i trillebår.
Mas-Karin og Sigrid prøver å få Åsligubben edru med kaffe.

Jeg gleder meg stort til dette prosjektet! Mer informasjon og innbydelse vil komme i Årringer-bøkene som kommer våren 2019, og selvfølgelig også her på Serieliv.no.

Håper vi ses neste sommer!

Yvonne


PS fra NorskeSerier:

Nå ser du kanskje hvem som har kledd seg ut som Mas-Karin på omslaget til Årringer 37, som er i salg 16. juli? 🙂