Bli bedre kjent med personene i «Skjebnestier»

20. august lanseres Skjebnestier av Pia Pedersen, og her presenterer hun deg for noen av personene du vil møte i serien. Gled deg masse til å lese!

Den første vi treffer i Skjebnestier er gamle Hildur. Midt på natten vekkes hun av et grufullt syn. Noe forferdelig kommer til å skje, og det vil ramme en ung, uskyldig jente.

Jenta heter Lovise og aner ingenting om hva fremtiden vil bringe. Sammen med familien sin bor hun på et lite småbruk i utkanten av Hadelands skoger. Stedet ligger vakkert til, men det er trange kår og et slit å få endene til å møtes. Lovise har likevel pågangsmot, og hun elsker dyrene på gården.

Da det en dag kommer en ny klokker til bygda, vekkes nysgjerrigheten hennes. Klokkeren er fra hovedstaden og heter Amund Olafsen. Han er høy, mørk og kjekk – og han synger som en engel. Men noe skjuler han, og han oppfører seg så merkelig. I det ene øyeblikket er han høflig og trivelig, for så å bli brysk og avvisende i det neste …

Lovise og Amund

En annen som også har lagt merke til den nye klokkeren, er eldstejenta fra nabogården. Mari er to år eldre enn Lovise, og hun er vant til å få det som hun vil med karene. Med sitt lange hår, røde lepper og fyldige byste, vet hun akkurat hvilke knapper hun skal trykke på.

En som derimot ikke liker den nye klokkeren er Lovises far, Gudmund Solenga. Han vil ikke ha noe av at Lovise «flyr etter mannfolk», som han kaller det. Og akkurat det er blodig urettferdig, for Lovise har aldri kastet så mye som et blikk etter noen gutt tidligere. Riktignok er det ingen Lovises far liker. Selv ikke sin egen familie. Han benytter enhver anledning til å rakke ned på andre, og ser ut til å finne glede i å gjøre livet surt for Lovise og broren hennes.

Så lenge faren får tobakk, får Lovise bare sette de andre varene på «krita»!

Lovises bror heter Lars og er kanskje hennes viktigste støtte og medspiller når noe i livet går på tverke. Han har alltid et smil på lur og får Lovise til å le uansett hva som skjer. Men Lars er også veldig fornuftig, og da den gamle kona Hildur begynner å antyde for Lovise at hun bør endre retning, påstår han at det bare er tull og vås.

Lovise er imidlertid ikke like sikker, for hva om Hildur har rett? Og hva mener hun egentlig når hun mumler «må itte endre på skjebnestier …»?

Må itte endre på skjebnestier …

Vil du abonnere på Skjebnestier?

Blir du abonnent i dag, får du første bok i abonnementet GRATIS!

KLIKK HER FOR Å ABONNERE.