Min uke: Endelig er Pias «Skjebnestier» i salg!

Hipp, hipp, hurra for den nybakte, fantastiske forfatteren Pia Pedersen! Vi har ventet og ventet og gledet oss i mange, mange uker, og i dag er endelig den store dagen her – Skjebnestier er i salg!  Vi sender våre hjerteligste og varmeste gratulasjoner til Pia – tusen takk for at vi får utgi den fabelaktige serien din. 

Det har nok kriblet ekstra godt i Pias mage den siste uka, og i dette blogginnlegget forteller hun hvordan oppladningen til den store dagen har vært. Her er Pias dagbok fra forrige uke! 

Mandag

Siste uka med ferie, og jeg har endelig fått tak i den skatten jeg har ventet SÅ lenge på nå. Perlesøsteren har kommet som lydbok på biblioteket, og jeg klarte å kapre den som førstemann!

Det beste med lydbøker er at man får gjort så mye samtidig som man leser, og i dag har jeg «pusset opp» kjøkkenstolene. De var fulle av grove hakk og riper, og jeg hadde sett en reklamefilm om hvordan man kunne lage helt nye overflater på møbler med kontaktplast. Det så jo så lettvint og flott ut!

Men jeg burde jo ha skjønt at det ikke var like lett i virkeligheten, for hvor i all verden er tapetkniven når man trenger den? Og målebåndet?  Hmm …. Jeg prøver med saks, tenkte jeg. Og så klipper jeg bare litt og litt så jeg er sikker på at det passer!

Vel … for å gjøre en lang historie kort; dette er ikke en metode jeg anbefaler for andre. Avrundede hjørner er langt fra så enkle å få til som rette. Men å gi opp er ikke et alternativ, og det endelige resultatet ser du her. ?

Stolene hadde tidligere helt hvit sitteflate. Nå matcher de benkeplata. Ble det ikke fint?

Etter at mannen min kom hjem fra jobb, kunne jeg endelig sette meg ned i ro og fred med Lovise og alle de andre i Skjebnestier, mens han holdt kontroll på hus og unger. ?

Tirsdag

I dag fikk jeg e-post fra redaktøren min som holder på med å lage tittel og baksidetekst til bok 4, og det var så morsomt, for vi var (som vanlig) hjertens enige i hvordan dette burde være!

Deretter måtte jeg trå til med oppussing igjen. Etter suksessen med stolene ville nemlig dattera mi på ni år skifte farge på skapdørene sine. Hun er så lei rosa! Nå er det turkis som gjelder, også vil hun ha nye gardiner og ommøblere hele rommet.

Ja, ja, tenkte jeg. Jeg lærte jo mye i går. Vi kan se om de har turkis kontaktplast på Gran.

Det hadde de (heldigvis?) ikke. Så da ble det den gode, gamle metoden med malingsspann og kost!

Gardinene vi fant var for lange, men med Perlesøsteren på øret føltes det ikke som noen sak å ta på seg en liten ekstrajobb med symaskinen.

 Onsdag

I dag ble jeg ferdig med både skapdører og gardiner, og det ble så fint!

I tillegg fikk både mannen min og jeg igjen mer enn forventet på skatten, og på toppen av det hele fikk jeg en e-post om at lanseringsfilmen for Skjebnestier var ferdig!

Den ble såååå fin! Jeg er hodestups forelsket!

På kvelden måtte denne fine dagen feires, og alle hadde lyst på popcorn. Jeg ble avslørt som popcorntyv og lærte at hvis man skal smugspise noe etter at ungene er i seng om kvelden, er det best å kaste hele pakken – ikke sette den tom inn igjen i skapet for at «det ikke skal synes».

Til alt hell fant vi en pose med gammeldags popcorn som kunne tilberedes i kjele. Jeg tok imidlertid i litt for mye (hele posen for sikkerhets skyld), og den store kjelen ble altfor liten!

Men det smakte ikke så aller verst. 🙂

Torsdag

I dag har det vært skikkelig ruskevær. Eldstemann har vært med en kamerat på badeland mens jeg har skrevet, og de to minste har sittet inne og sett på veiarbeidet i oppkjørselen. Endelig får hompetittveien vår nytt dekke!

Problemet kom da vi skulle av sted på butikken og biblioteket. På grunn av veiarbeidet måtte vi bruke den andre utkjørselen, og foran den hadde mannen min stablet en haug med tømmer!

Hmmm … kanskje han syns jeg slapp litt for billig unna da han dro alt sammen opp fra nedsiden av tomta på egenhånd?

Heldigvis kom vi oss ut via gårdsplassen til naboen og rakk akkurat biblioteket før det stengte. Phu!

Alt i alt har dette også vært en bra dag. Jeg fikk skrevet mye, og nå har jeg kommandert resten av familien til å rydde underetasjen slik at jeg kan vaske der i morgen.

Fredag

Nå har sommerfuglene begynt å flagre for alvor i magen min, for i morgen er det lansering på Hadeland Folkemuseum. På morgenkvisten ble jeg helt satt ut av en fantastisk tilbakemelding fra en leser, og må innrømme at det ble så som så med den vaskingen. Det er nemlig ingenting som gir så mye inspirasjon og lyst til å skrive som gode tilbakemeldinger fra dere lesere! Tusen, tusen takk for at dere er så engasjerte og hyggelige. ?

Lørdag

Denne dagen har vært helt surrealistisk. Jeg er overveldet over at så mange trosset regnværet og kom for å få signert bok på Hadeland Folkemuseum. Ekstra hyggelig var det at noen hadde tatt seg turen helt fra blant annet Maura, Gjøvik og Toten bare for å hilse på meg. Dere er fantastiske!

Faksimile fra avisa Hadeland, mandag 20. august.

Etter signeringen var det duket for teaterforestillingen Bronsebukkene, og jeg er mektig imponert. For en gjeng med dyktige skuespillere!

Til slutt var det middag på Lokstallen sammen med forlaget og nærmeste familie. Og gjett om vi hygget oss sammen. ?

Tusen takk til alle som har vært med på å gjøre denne dagen så fin!

Søndag

I dag har jeg hatt kontordag på verandaen.

Denne sommeren har mannen min gjort et skikkelig innhugg i buskaset på nedsiden av tomta vår, og når jeg ser på utsikten blir han glatt tilgitt for plasseringen av tømmeret. Nå kan jeg se tjernet Lovise bader i. Og faktisk, langt der oppi åsen på andre siden av dalen, kan jeg skimte Lunner kirke!

Før
Etter

Nå gleder jeg meg som en unge til i morgen. For bortsett fra å skrive videre, må jeg jo ta meg en tur på butikken og se med egne øyne hvordan Skjebnestier tar seg ut i hyllene ? Håper at du gleder deg like mye som meg!

Stor klem fra Pia