Inger Monica sprer leseglede hver dag

Kanskje du har snakket med Inger Monica Stornes på Facebook eller møtt henne på noen av boklanseringene? Inger Monica er en veldig ivrig leser, og hun sprer masse leseglede til andre serielesere – hver eneste dag!

– Jeg startet Facebook-gruppa Romanserier – Lev i en annen verden en stund og bloggen min, Mimsdal, for å ha en plass å skrive om seriene jeg har lest, og for å få i gang litt prat rundt bøkene. At gruppa skulle utvikle seg til noe såpass stort, drømte jeg ikke om en gang. Ting har ballet på seg, og jeg elsker å skrive om seriene og det jeg har lest. Jeg liker også veldig godt å snakke med forfattere og andre lesere i gruppa mi.

Inger Monica kjøpte sin første bokserie da hun var 22 år, og da falt valget på Heksejakten av Ellinor Frantzen.

– Romanserier er en herlig måte å ta en pause fra hverdagen på. De er lette å ha med seg rundt, de er enkle å holde, og det beste er jo at man kan leve seg fullstendig inn i serienes verden. Det er mye research og arbeid med hver bok, og det skinner gjennom. Man lærer rett og slett mye om livet i Norge på forskjellige århundrer. Det er veldig fascinerende å lese om hvordan folk klarte seg, både fattige og rike. Seriene har også inspirert meg til å skrive selv. Vi flyttet inn i et 350 – 400 år gammelt tømmerhus for snart fire år siden, og det har gitt mye inspirasjon. Jeg koser meg med å skrive litt på en egen serie med handling fra Gyland og Flekkefjord på 1800-tallet. Etter å ha sett hvor mye research det ligger i en romanserie, får jeg litt prestasjonsangst, men jo mer man dykker ned i arkiver og bygdebøker, jo mer blir det å skrive om. Så jeg håper å få en god romanserie ut av det etterhvert. 🙂

  

Inger Monica leser mange serier samtidig, og av de pågående seriene er Skumringstid, Bare Maja, Soloppgang og Over skyene favorittene. De blir lest på et blunk!

– Jeg leser også noen komplette serier, og nå for tiden er jeg veldig oppslukt i Novemberbarn av Yvonne Andersen. Det er en veldig bra og spennende serie, også så mye ondskap, da … Men det gjør bare serien enda vanskeligere å legge fra seg! 🙂

Serien Inger Monica husker aller best, er Sagaen om Sunniva av Liv Almendingen.

– Serien kommer nok alltid til å være en favoritt hos meg. Jeg kjøpte serien komplett, men jeg har i ettertid kjøpt den på nytt sånn at jeg har uleste eksemplarer i bokhylla mi. 🙂 Sagaen om Sunniva er en veldig fin fortelling med flotte karakterer man blir glad i. Det skjer mye uventet, så man klarer ikke å gjette seg til hva som skjer videre. Man har lyst til å krype inn i boka for å beskytte Sunniva, og slåss mot urettferdighet og ondskap sammen med henne.

Gratuler som Månedens leser, Inger Monica! De første bøkene i Skjebnestier av Pia Pedersen er snart på vei til deg. 🙂 


Vil du bli månedens leser?
Hver måned trekker vi en heldig leser som får de tre første bøkene i en valgfri serie. Send en e-post med navn og adresse til norskeserier@cappelendamm.no , og skriv noen linjer om hvilke serier du leser fra NorskeSerier. Merk e-posten med “Månedens leser”.

Har du allerede sendt en e-post til oss? Da trenger du ikke å sende en ny! Vi trekker månedens leser blant alle e-postene som er sendt oss, uavhengig av når!