Pia foretrekker dyr med pels, uten altfor store hoggtenner :-)

Sommerens store serienyhet var Skjebnestier og den helt ferske forfatteren Pia Pedersen. Når du leser Skjebnestier, blir du også kjent med Pia, for varmen og godheten er tatt rett fra Pias hjerte.

Vi vil gjerne bli enda bedre kjent med Pia og har derfor stilt henne noen spørsmål. 🙂

Pia med første bok av Skjebnestier foran «bakkebygrenda» der hun bor.

Hva er favorittfargen din?

Det varierer faktisk litt med humøret – og årstidene! Nå som det er høst kan jeg ikke tenke meg noe vakrere enn gnistrende rødt og oransje. Men som oftest er det blått jeg liker aller best.

Hvilket dyr liker du best?

Jeg er nok mest glad i katter, selv om hjertet mitt egentlig smelter uansett hvilket dyr som vandrer inn i synsfeltet mitt. Vel … kanskje bortsett fra øgler og slanger, da. Jeg må innrømme at jeg foretrekker dyr med pels og helst ikke altfor store hoggtenner!

Lillepus

Hva er livretten din?

Verdens beste Kung Pao!

Kylling à la Kung Pao fra Roa Kro! Det fins rett og slett ikke noe bedre.

Mannen min begynner å bli ganske oppgitt over meg. Hvis vi er så heldige å få barnevakt en liten stund, ser han nå bare på meg med hevede øyenbryn. «Jaaa … da blir det vel Kung Pao igjen, da?»

«Jepp,» sier jeg og smiler mitt mest sjarmerende smil. Det pleier som regel å funke, og snart sitter vi i bilen med søte bilder i hodet og vann under tunga begge to.

Ja, for han vil kanskje ikke innrømme det, men jeg har en sterk mistanke om at han er vel så fornøyd med valget av spisested som meg – bare at han vil ha innbakt svinefilet i sursøt saus i stedet 😀

Er det noe du ikke kan klare deg uten?

Historier. Og familien min, så klart.

Pia med alle de fire barna sine. Tre tobente og én firbent.

Hva liker du å lese?

Jeg leser nesten alt jeg kommer over. Feelgood, krim, spenning, romantikk. Så lenge historien og fortellermåten fenger, spiller ikke sjangeren så stor rolle. Men jeg må innrømme at det som ligger mitt hjerte aller nærmest er romanserier. Det har jeg lest siden jeg var 12–13 år gammel, og det kommer jeg antagelig til å fortsette med til jeg blir 100.

Hvorfor begynte du å skrive bøker?

Jeg har alltid hatt en haug med historier i hodet, men i mange år var jeg så fornuftig at jeg trodde jeg måtte vente med å skrive dem ned til alt annet i livet mitt var på plass. Økonomien skulle være sikker, ungene store og klare seg selv, og ikke minst skulle jeg ha massevis av tid. Akkurat slik ble det ikke – heldigvis! Man kan nemlig ikke vente med å leve til hele livet er levd. Da er jo vitsen borte.

Pia med sin aller første roman – skrevet kun 12 år gammel, og på 70 sider!

Hva er det beste med å skrive Skjebnestier?

Personene. Hvordan de utvikler seg og driver historien fremover nesten litt av seg selv. Det aller beste er når det plutselig dukker opp hendelser som gjør at puslespillbrikker jeg ikke engang visste at jeg hadde med, faller på plass! Det er så morsomt!

Fire bøker og fire årstider:

   

Hvis du skulle vært én av personene i Skjebnestier, hvem ville du valgt da?

Hmmm … Det var et vanskelig spørsmål. Lovise har jo noen skikkelig kjekke beilere som jeg gjerne skulle stiftet nærmere bekjentskap med, altså, i hennes sted. Men så hadde det vært ganske kult å være Hildur òg 😉

Hvis du skulle levd i en annen tid, når ville du helst ha levd?

Jeg er veldig glad jeg lever i nåtiden! Men hvis jeg må velge, ville jeg nok valgt Lovises tid (ca. 1910). Og så ville jeg levd på bondelandet, der verdier som stå-på-vilje, tradisjoner og samhold ble satt høyere enn pynteri og fjas, der maten du spiste var dyrket på egen mark, og der alt du eide var ting du faktisk trengte, ikke bare hadde for å vise frem.

Pia har selv prøvd å spinne garn på sin oldemors gamle rokk.

Takk for praten, Pia! Vi gleder oss til å følge alle i Skjebnestier videre!