Elise i «Sønnavind» er god som gull

Akkurat nå er det disse seriene som ligger på nattbordet til Marit: Alvestad, Breidablikk, Julie, Rosenhagen, Papirslottet, Over skyene, Morshjerte og Sønnavind.

– Det er vanskelig å plukke ut en favoritt blant disse, men jeg er spesielt begeistret for Breidablikk, Rosehagen, Sønnavind og Julie. Jeg synes Trine Angelsen skriver fantastisk, og serien Thea var jo bare knall. Du er fanget fra første øyeblikk, og det går alltid altfor lang tid før neste bok ligger i postkassa, forteller Marit.

   

Marit har alltid likt å lese, og hun skriver en del dikt og sanger. Hun har også alltid hatt en drøm om å skrive bok. 

Marit

– Interessen for serieromaner kom for 15-20 år siden – jeg har en del kartonger med ferdigleste serier liggende. Det gode med serieromaner er at de er lettleste og spennende, og du leser ganske kjapt ut en bok. Samtidig har jeg lært utrolig mye av å lese disse seriene. Mye om krigen, om steder rundt om i Norge, og ikke minst om livet før i tiden. Den som ikke har begynt å lese serieromaner, bør gjøre det snarest. Bøkene er ofte så spennende at de følger med meg når jeg lager middag eller har andre gjøremål. De er ikke alltid like lett å legge fra seg.

Elise i Sønnavind er den personen Marit husker aller best fra seriebøkene.

– Hun er et fantastisk menneske og god som gull, selv om hun kan være litt naiv av og til. 🙂 Tenk om det hadde vært mange av henne i den virkelige verden.

Gratulerer med tittelen Månedens leser, Marit! De første bøkene i Livet på Solhaug av Torill Thorup er snart på vei til deg. 


Vil du bli Månedens leser?
Hver måned trekker vi en heldig leser som får de tre første bøkene i en valgfri serie. Send en e-post med navn og adresse til norskeserier@cappelendamm.no , og skriv noen linjer om hvilke serier du leser fra NorskeSerier. Merk e-posten med “Månedens leser”.

Har du allerede sendt en e-post til oss? Da trenger du ikke å sende en ny! Vi trekker månedens leser blant alle e-postene som er sendt oss, uavhengig av når!