God jul fra Anne Marie, Elisabeth og Ellinor

Julefreden har såvidt begynt å senke seg over by og bygd, og snart kan vi synke dypt ned i sofaen og nyte favorittbøkene våre i ro og mak, vel vitende om at både treet og gavene er kjøpt inn. ?

Også i år ønsker forfatterne å sende en liten julehilsen til alle sine kjære lesere, og første damer ut er Ellinor Rafaelsen, Elisabeth Hammer og Anne Marie Meyer. Her er deres julekort til deg! ❤


Kjære alle dere som er innom og leser seriebloggen, enten dere er lesere av mine serier eller ikke.

Jeg er ingen tilhenger av å slite meg ut før jul, den tiden er forbi da jeg trodde at det ikke ble jul hvis ikke kjøleskapet var så fullt at alt falt ut om jeg åpnet døren, og om ikke alt var blankpusset og pyntet – nøyaktig som i fjor. Flere ganger har jeg opplevd at det har skjedd ting som har gjort at jeg ikke har rukket å skape denne perfekte julen. Og vet dere hva? Det ble faktisk jul likevel. En god og koselig jul til og med.

Så i år tar jeg det med ro og tillater meg en og annen pause i yndlingsstolen, og så sender jeg gode tanker til dere alle, med ønske om en god og fredfull jul, med eller uten snø, med eller uten perfekt svor på ribba og blankpusset kobber og sølvtøy. Men med masse kjærlighet til hverandre.

GOD JUL fra Ellinor


Kjære leser!

Da var det sannelig jul igjen! Året har gått fort, og jeg har skrevet meg gjennom både vår, sommer, høst og vinter i Rakels verden. Der har jeg sørget for at Rakel & co har feiret jul, og nå er det tid for å stelle i stand til jul også i den virkelige verden.

Før vasket jeg alltid rundt. Både tak, vinduer og vegger ble rengjort etter alle kunstens regler. Jeg bakte også, kanskje ikke syv slag, men heller ikke så langt unna. Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke er glad i den slags, faktisk blir jeg direkte sur når jeg må gjøre husarbeid, og jeg innså derfor fort at jeg måtte gjøre endringer. De hybelkaninene som kryper lengst inn under sofa og stol, overlever derfor førjulstida hos meg. Mel, egg og smør slipper også å skjelve i innpakningen, for jeg baker ikke lenger. Det var uansett bare jeg som spiste julekakene (en gang før påske), og så måtte jeg bruke et par måneder med å løpe rundt i skog og mark i håp om å bli kvitt dem igjen.

Selv om jeg har kuttet ned på juleforberedelsene, er det fortsatt mange igjen. Jeg er heldig, for jeg har en mann som liker å stelle til jul. Han gjør unna ganske mye, og planen vår er å ha kun én oppgave igjen på lille julaften; å pynte treet. Når juletreet står der, dekket av skinnende lys, glitter og kuler, senker julefreden seg og det blir jul i vårt hus.

I år blir vi alene på julaften, mannen, ungene og jeg, men resten av jula skal vi være med familie og venner. Det ser jeg frem til, for hverdagene er ellers så travle at det er sjelden en har tid til å sette seg ned og bare være sammen.

Jeg håper du er godt i rute med alle forberedelsene, og at du får med deg et stemningsskapende julemarked, juleverksted og/eller en julekonsert i tiden før julen ringes inn.

Ha en riktig god og fredfylt jul, alle sammen!

Julehilsen fra Elisabeth


Kjære lesere.

Det nærmer seg jul og Oslo er julepyntet. Julemarkedene er åpne, og jeg merker at jeg blir litt nostalgisk når jeg går og titter i bodene. Jeg minnes lukten av mammas bakverk, brente mandler og den forventningsfulle stemningen som henger over markedene.

Jeg har mange gode minner fra julen, men de beste har jeg fra da jeg var barn. Noe av det jeg pleide å gjøre hver julaften da jeg var liten, var å sette ut en bolle med grøt til nissen. Mamma, som hadde vokst opp på gård, fortalte meg at hun alltid pleide å sette ut mat til nissen, for nissen måtte man være snill mot, ellers ble han sint. Og da kunne det gå galt med både folk og dyr. Dagen etter var jeg veldig spent på om nissen hadde spist den. I snøen var det spor, og bollen var tom. Om det var dyr eller virkelig nissen som hadde spist den, brydde jeg meg lite om. Det viktigste var at bollen var tom.

Jeg vil få ønske alle mine lesere en god jul. Vær snill mot hverandre.

Julehilsen fra Anne Marie.

 

0 kommentar(er).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *