Julehilsener fra Trine, Merete og Torill ❤

Dagens julehilsener er fra forfatterne av Breidablikk, Rosehagen og Morild. En riktig god jul ønskes deg av Trine Angelsen, Merete Lien og Torill Karina Børnes! ?


ADVENT

Jeg elsker advent, denne fine ventetiden før jul. For å unngå stress, gjør jeg en hel del gjennom hele året. Som å sørge for julegavene. Jeg skriver først en liste med navn og idéer over ting jeg kan kjøpe eller lage. Så handler jeg inn litt nå og litt da.

Samtidig kjøper jeg ting til julekalendere som jeg gir til to jeg setter veldig høyt. Det kan være hårpynt, blyanter, viskelær eller et par sokker. En liten nedtelling til den store dagen.

Jeg har også brodert to kalendere og koste meg nesten glugg i hjel mens jeg holdt på. Ok, jeg skal innrømme at jeg har kjøpt broderipakke til enda en. Men hvem jeg skal gi den til, har jeg ikke tenkt ut ennå.

 

Da jeg var barn, inneholdt den første kalenderen min små plastfigurer. De hadde en liten ring på, minnes jeg, slik at vi kunne tre en tråd gjennom alle figurene og bruke det som smykke eller armbånd. Kjempestas. Og så kom de med sjokoladebiter, og det var jo rene julefesten hver eneste morgen.

Jeg er så heldig at jeg har en venninne i Danmark. Hun pleier å sende meg adventskalender. For i Danmark skiller de mellom adventskalender og julekalender. Førstnevnte er på fire pakker. En til hver søndag i advent. På dette området blir jeg nok aldri voksen. Jeg gleder meg vilt til jeg kan åpne det hun har pakket inn.

Jeg ønsker alle mine lesere en koselig og stressfri advent. Og en riktig god jul.

Beste hilsen fra Trine


Desemberglede

Kjære lesere!

I desember i fjor kjøpte jeg en plante som var ny for meg – Ludisia, også kalt juvelorkidé. Da hadde den akkurat begynt å blomstre. Blomstene varte hele julen, og siden har planten pyntet opp med sine vakre stripete «fløyelsblader». Til min store glede blomstrer den på nytt i år, og nå vet jeg at den har sin blomstring nettopp i desember.

Jeg er svært glad i førjulstiden. Det er en tid for stillhet og ettertanke, med tente stearinlys og vakker musikk. Ute er himmelen høy og mørk, med klare stjerner. ( Når det ikke regner …)

Byen er strålende pyntet, både langs gater og plasser, og julemarkedet er på plass. Det dukker opp lyslenker på altaner og balkonger, og adventslys i vinduer. Jeg kjenner at jeg gjerne vil at disse ukene skal gå langsomt. Jeg vil ikke «skynde meg» til julaften.

Jeg ønsker dere alle en gledelig jul og et godt nytt år!

Varme hilsener fra Merete


NÅ ER DET JUL, IGJEN!

For meg kommer ikke julestemningen før vi henger opp blinkelysene på verandaen og de hvite og gule lyslenkene pryder buskene utenfor huset. Og ikke før vi drar frem adventskassen fra skapet, henger opp julestjernen, setter frem adventstaken og pepperkakene kommer på bordet. Men fra da av er jeg i full juleberedskap og gleder meg veldig til alt som har med julen å gjøre.

Aller mest ser jeg frem til selve julehøytiden, og selvsagt pinnekjøttet på julaften. Det stikker til av fryd i meg når jeg tenker på de gode tradisjonene, som er så viktige å ivareta og bringe videre til barna. Og så kjenner jeg på takknemligheten over å kunne feire en så fin høytid med de jeg holder aller mest av i hele verden.

Ønsker dere alle en strålende og fin jul!

Hilsen,