God jul fra Yvonne, Annikki, Jane og Liv

Forfatterne av Årringer, Anna fra Røros, Bare Maja, Flammedans og Barn under månen har også lyst til å ønske deg en god jul! ?

Her er årets julehilsener til deg fra Yvonne Andersen, Annikki Øvergård, Jane Mysen og Liv Almendingen. ?


HJEM TIL JUL

Jeg har et juleminne fra en tid tilbake … Ja, fra den tiden jeg var ung og reiste hjem til jul. Da var det å pakke den pistasjgrønne bobla full med julegaver, og starte bensinapparatet slik at jeg slapp å sitte med boblejakke og topplue mens jeg kjørte fra Toten, hvor jeg gikk på skole, og hjem til de dype skoger.

Da jeg kom inn på kjøkkenet i min barndomsheim, sto den obligatoriske svibelen på kjøkkenbenken og duftet, og på svartovnen under murhetta sto en diger kjele med surkål og putret. Det er først da jeg synes det lukter jul, når surkålen koker. I kjøkkenvinduet hang den oransje, lysende papirstjerna, og jammen sto det ikke flere dorullnisser på rad og rekke som jeg og søstrene mine hadde laget på skolen. Den med svart lue hadde jeg laget. Jeg som bestandig skulle være utradisjonell og gå mot strømmen. Så klart det fantes svart-nisser! Nisser kunne da være deprimerte og ha svarte dager.

Men hvor var de røde julegardinene som alltid hang i vinduet til jul? Ved kjøkkenbordet satt min mor foran symaskinen, ivrig opptatt og med glødende kinn. Det var nesten så hun ikke hadde tid til å hilse da jeg kom inn, for hun reiste seg opp og holdt et rødt forkle med en diger nisse foran. «Se hva jeg har laget? Et juleforkle!»

Det var det. Et veldig julete nisseforkle … av kjøkkengardinene, som mamma egentlig aldri hadde likt.

I år går min julehilsen til alle leseglade og til alle som skal hjem til jul …

Juleklem fra Yvonne!


LYS I MØRKET

Vi har rundet 15 bøker i vår serie Anna fra Røros, der vi så langt har fulgt Anna gjennom godt og vondt i fire år. Som folk flest på Røros, og i fjellbygdene rundt Bergstaden, lever Anna med de skiftende årstidene, noe vi også har forsøkt å ta leserne med på gjennom bøkene våre.

Nå går vi igjen mot den mørkeste tiden av året. Sola makter så vidt å heve seg over horisonten, noen få fattige timer midt på dagen. Men på Røros vil sollyset alltid finne den staute kirken som troner over byen, også disse korteste av alle årets dager.

Og snart snur mørket mot lysere tider igjen, samtidig som vi kan se frem til en julehøytid som vi håper blir til glede og velsignelse for alle.

God jul fra Annikki!


Kjære alle sammen!

Dere finner nok mange fine pakker under treet, eller kanskje dere får dem overrakt av selveste julenissen!

Her i skogen er både Sveanissen og alle dyrene hans i full gang, det er ikke måte på hvor mange spor Karma og jeg finner når vi er ute på turene våre.

Ikke alle gaver kan pakkes inn i papir, og jeg håper dere mer enn noe annet får sjelelig påfyll i form av varme og kjærlighet.

Fra hjertet: GOD JUL!

Jane og Karma


Kjære leser!

Jeg tenker ofte på hva tid egentlig er. Selv om vi har klokker og kalendere som nøye måler opp timer, dager og år, tror jeg at vi også har vår egen indre klokke. For eksempel får vi som er glade i bøker, sjansen til å oppleve flere liv enn bare dette ene. Selv har jeg blant annet levd på faraoenes tid gjennom Wilbur Smiths fantasifulle bøker, og jeg har nesten gått til grunne i Ildefonso Falcones Barcelona den gangen byen var en kaotisk, religiøs gryte som stadig kokte over. I tillegg har jeg ledd, grått og elsket med Malin gjennom Anne-Lise Boges tjueseks bøker i eventyrlige Arvesynd.

Jeg benytter sjansen til å takke for vår felles reise sammen med Maja og resten av folket på Enerhaugen og Bjørnstad. Kanskje møtes vi igjen på et annet sted, i en annen tid. Så gjenstår det bare å ønske hver og en av dere en herlig julehøytid sammen med familie og venner – både i vår egen verden og i bøkenes vidunderlige univers.

Varme klemmer fra Liv