Julehilsener fra Frid, Jenny, Stine og Pia

Dagens julehilsener er fra forfatterne av Sønnavind, Aftenstjernen, Forglem meg ei og Skjebnestier. ?

En riktig god jul ønskes deg av Frid Ingulstad, Jenny Micko, Stine S. Samuelsen og Pia Pedersen! ?


Kjære alle mine trofaste lesere.

Jeg ønsker dere en riktig god jul og et lyst og godt nytt år!

Rett utenfor vinduet her jeg sitter og skriver, blinker det i lysene på grantreet som bare for noen få år siden var en liten busk, men nå er blitt høyere enn garasjen. Det er så vakkert!

I tankene feirer jeg jul med Elise og hele familien på Ringstad gård, der juletreet når helt opp til taket. Om julenissen kommer i år, vet jeg ikke.

Varme hilsener til dere alle fra Frid

Frid Ingulstad


Julehilsen til mine blivende lesere.

Ikke alle gleder seg til jul, men det håper jeg at du gjør. Jeg håper du vil ta deg tid til å dufte på julen, på juletreet, baksten og gløggen. Jeg håper du finner glede i de mange lysene som nå blir tent og lyser opp i mørket. Og jeg håper du kan synke ned i godstolen og kjenne julefreden senke seg. Kanskje finne frem en god bok og forsvinne inn i eventyret for en stund.

Selv reiser jeg, tradisjonen tro, hjem til mamma og stefar i Linköping. Det er noe helt spesielt å komme hjem til sin barndoms by til jul. Jeg kan kjenne det som en varme i hjertet. For da skal jeg være sammen med dem jeg er glad i, men ikke får treffe så ofte, fordi vi bor så langt fra hverandre. Jeg skal spise magen god og rund, vandre på velkjente stier, se på julefilmer, lese bøker og lade batteriet innfor et nytt og spennende år.

Ta vare på dem du er glad i, men ikke glem deg selv.

God jul og god klem fra Jenny ❤


Kjære leser!

Nå før jul har jeg lyst til å dele en liten hemmelighet med deg. Hvis du har lest Skjebnestier, vet du sikkert at Solenga ligger langs kanten av skogene på Øståsen. Kanskje vet du til og med at det også er akkurat her jeg bor i virkeligheten. Men det du ikke vet, er at virkeligheten her ikke er helt som alle andre virkeligheter. ?

Vi har nemlig helt ekte nisser! I skogen bak huset vårt ligger et lite berg som heter Sprutberget, og et stykke lenger opp i skogen finner vi Randsberget. Du tror meg sikkert ikke nå, men det bor faktisk en ekte nisse i hvert av disse bergene. Hvert år går hele storfamilien vår, voksne og barn, i fakkeltog gjennom skogen og leter etter nissene. Jo høyere vi synger julesanger – jo større sjanse er det for å finne en av dem! Men begge to er ganske folkesky. Først pleier vi å finne bålet, og da kan vi regne med at minst én av nissene gjemmer seg et sted mellom trærne. Vi må både synge, rope og lokke før han til slutt tør å titte frem.

 

Både Sprutbergnissen og Randsbergnissen er veldig gamle. Det er så vidt det piper litt i stemmene deres, og en gang hendte det til og med at den ene sovnet mens vi var der.

Men selv om de er gamle, finner de alltids på noen hyss i løpet av adventstida, og de glemmer aldri hva vi ønsker oss til jul. På julaften våger de seg helt frem til huset og inn i stua med gaver.
Jeg har aldri feiret en jul uten nisse, og jeg håper at du har en like magisk adventstid som meg.

 

Husk at magi, minner og stemning kan skapes av alle – samme hva slags virkelighet man lever i!

Ønsker dere alle en riktig god jul!

Stor klem fra Pia


Klar for juleFeiring!

Det lyser mer og mer i stille grender, og det kimer veldig snart til julefest. Jeg gleder meg til å feire min første jul her på småbruket i Feiring. Om ikke vi har stall og krybbe, så har vi i alle fall sau og egne juletrær.

En stor fordel med å flytte inn i «nytt» hus, er at en slipper julevasken. Jeg sender en tanke til Laura som måtte skrubbe med sand og strø halm på gulvet.

Jeg har mine kjære rundt meg i julehøytiden. En ekstra varm julehilsen sendes til deg som ikke er så heldig. Selv kan jeg kose meg i ulltøfler, dumpe ned i godstolen og glede meg til ribbelukta fyller stuene.

Men det spørs om ikke jeg bør ta turen ut på julaften for å sette ut grøt til stabbursnissen. En skal vel ikke tukle med gamle tradisjoner. For hvem vet hva som kan skje da …

Uansett om du er alene eller sammen med andre, om du er på jobb eller har fri – så ønsker jeg deg en gledelig jul!

Varm juleklem fra Stine