Hanne har lest «Havets datter» fem ganger!

Hanne Giljarhus liker å lese serier fordi de er lettleste og spennende, og fordi hun kan leve seg inn i en annen verden en stund.

– Jeg begynte å lese serier i 2003 da Havets datter kom ut. Dette var min aller første serie. Den betyr fortsatt mye for meg. Jeg tror jeg har lest den fem eller seks ganger, forteller Hanne.

  

For øyeblikket leser Hanne følgende serier fra NorskeSerier: Breidablikk, Morild, Papirslottet og Over skyene av Jorunn Johansen. I tillegg har hun Veien hjem og Forglem meg ei stående i bokhylla.

– Akkurat nå er jeg veldig inne i Elisabeth fra Over skyene sin verden. Den serien fanget meg fra første linje. Vi får møte en ung jente i det moderne Oslo som er veldig knyttet til sin oldemor. Oldemoren ønsker å dele sin historie med sitt oldebarn, og gir henne derfor sine gamle dagbøker. Vi får så lese oldemor Elisabeths spennende historie om liv, død, kjærlighet og ren ondskap. En serie vel verdt å få med seg. Synd den ikke er lengre, kun 7 bøker, sier Hanne.

Personen Hanne husker best fra alle seriene hun har lest, er Elisabeth fra Havets datter.

– Elisabeth kom fra fattige kår, men giftet seg til rikdom. Likevel glemmer hun aldri hvor hun kommer fra og behandler alle likt, enten de er rike eller fattige. Mange ganger har jeg hatt lyst til å møte Elisabeth og se hennes verden. Det er spesielt en episode med Elisabeth og tausene hennes jeg liker spesielt godt, og det er når de leser i en gammel avis om en som dusjer. At det går an. Nei, takke seg til stampen. 🙂

Gratulerer med tittelen Månedens leser, Hanne! De første bøkene i Østenfor sol av Synnøve Eriksen er på vei til deg. 🙂


Vil du bli Månedens leser?
Hver måned trekker vi en heldig leser som får de tre første bøkene i en valgfri serie. Send en e-post med navn og adresse til norskeserier@cappelendamm.no , og skriv noen linjer om hvilke serier du leser fra NorskeSerier. Merk e-posten med “Månedens leser”.

Har du allerede sendt en e-post til oss? Da trenger du ikke å sende en ny! Vi trekker månedens leser blant alle e-postene som er sendt oss, uavhengig av når!

0 kommentar(er).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *