Jennys velsmakende vegetarretter

Sliter du med å finne raske og gode ting å lage til middag? Og kanskje du gjerne skulle spist litt mindre kjøtt? Forfatteren av Aftenstjernen, Jenny Micko, deler gjerne noen av sine enkle, men velsmakende vegetarretter med deg! ?

Jennys matglede

Tenk om jeg hadde vært like god til å lage mat som jeg er til å spise den. Det hadde vært noe det! Men jeg må ærlig tilstå at det ikke er jeg som er sjefskokken hjemme hos oss. Når min mann Thomas skal bort, er han alltid bekymret for at jeg skal sulte i hjel eller leve på popcorn. Det er selvsagt en ubegrunnet uro, det er nemlig ikke uten grunn at min onkel Ronny kaller meg for Storglufset. La oss bare si at appetitten er det ikke noe i veien med. Men så var det altså dette med å lage mat. Noen små kunster kan jeg, så derfor vil jeg med stor ydmykhet dele litt matglede med dere.

Hjemme hos oss spiser vi ikke dyr, ikke engang den minste reke, men det hindrer oss ikke fra å spise både godt og spennende. Men spør du meg, er det enkle ofte det beste. Til lunsj har jeg en favoritt som er både sunn, kjapp og enkel. Jeg tar en glutenfri lefse som smøres med smaksrik hummus (kan kjøpes ferdig, men hjemmelaget er som alltid best), før jeg fyller den med salatblader, tomat, soltørket tomat, paprika og et dryss med pinjekjerner.

Glutenfri lefse med deilig fyll

Sopp er noe av det beste jeg vet. Kanskje fordi jeg har så gode minner fra soppturene med pappa og farfar da jeg var barn. Fersk pasta med kremet saus og kantareller blir aldri feil. Åh, nå begynte jeg å lengte etter soppsesongen!

Noen dager vil man at middagen skal bli ferdig på null komma niks. Da er spaghetti og boller fra Hälsans kök helt perfekt. Bollene trenger bare å varmes i stekepannen, og de smaker skummelt likt svenske kjøttboller (jeg som er svensk bør jo vite det). Ketsjup og pepper på toppen, og så er det bare å hugge inn. Disse bollene fungerer også utmerket til poteter, brunsaus og tyttebær, eller hvorfor ikke på en skive med rødbetsalat?

Akkurat like godt som svenske kjøttboller!

Når helgen kommer har vi selvsagt lyst på noe ekstra godt. Quornbiter har samme konsistens som kylling og er fulle i proteiner. Først steker vi løk og paprika til det blir mykt, etterpå varmer vi quornbitene, blander de sammen med løken og paprikaen og tilsetter fajitaskrydder. Serveres i lefser med ønsket tilbehør. Litt sterkt og veldig godt!

Noe jeg synes er spennende, er at smaken kan utvikles. Jeg har alltid avskydd oliven. Det var det absolutt verste jeg visste. Da vi var barn pleide min bestevenninne Lotta å løpe etter meg med et åpent olivenglass. Grøss! Så kjøpte Thomas ved en feil et olivenbrød og noe skjedde. Nå kan jeg ikke få nok! Oliven er jo så fantastisk godt. Ikke minst på pizza. Året før lærte jeg meg å spise artisjokk. For en forunderlig plante! Også den ypperlig på pizza. Pizza er forresten det aller beste jeg vet. Straks jeg finner noe nytt jeg liker, må det prøves på pizza. Lurer på hva det blir neste gang …

Klem fra Jenny (også kjent som Storglufset) ❤

PS: Kjøtterstatninger som boller fra Hälsans kök og quornbiter finnes i frysedisken i de fleste dagligvarebutikker.


Lyst til å abonnere på Aftenstjernen?

Få første bok i abonnementet HELT GRATIS!

Som abonnent på Aftenstjernen nyter du godt av flere fordeler du ikke får ved å kjøpe bøkene i dagligvarehandel eller kiosk. Den første boken i abonnementet ditt er alltid gratis. Og har du allerede begynt å lese serien, kan du selv velge hvilken bok abonnementet skal starte på!

Klikk her for å abonnere.