Sommerhilsener fra Merete, Yvonne og Jane

Sommerhilsen fra Merete Lien, forfatteren av Rosehagen og Tårnsvalene

Kjære lesere.

Denne sommeren dreier tankene mine seg i stor grad om min nye serie, Tårnsvalene, som lanseres 16. august. Jeg skriver altså ikke lenger på Rosehagen, og det er faktisk ganske uvant. Men det er spennende å befinne seg i en helt ny «verden» – med nye mennesker og steder. Jeg har til og med valgt å legge ferieukene mine til steder jeg har latt meg inspirere av og bruker i den nye serien – et par stemningsfulle norske kysthotell.

Når jeg skriver dette, er tårnseilerne kommet tilbake fra Afrika og svever over hustakene med sine lyse skrik. Inntil 1976 kalte vi dem tårnsvaler, men de er faktisk ikke svaler, men «seilere» – og fikk derfor et nytt navn.  Jeg er fascinert av disse trekkfuglene, og kan sitte lenge og følge dem med blikket. For meg er de et symbol på lengsel og frihet – og glede.

Jeg ønsker dere alle en god sommer!

Med hilsen fra Merete


Sommerhilsen fra Yvonne Andersen, forfatteren av Årringer

En møllbauk i regnvær

Det finnes vel ingenting som er mer verdsatt enn sommerværprognoser med sol og varme her i landet. Og det er forståelig etter en lang og kald vinter. Men på Austmarka finnes det møllbauker som liker regnvær, og jeg er en av dem. Nå er det kanskje ikke mange utenom bygda her som vet hva en møllbauk er, men de finnes overalt. Møllbauk er et dialektord for muldvarp, dette lille dyret som graver hull og jordganger i hagen til folk.

Jeg elsker å grave i jorden, plante og så. Nå har jeg anlagt jordbæråker i praktiske plantekasser, sådd salat og plantet forskjellige urter som timian, oregano, rosmarin, basilikum, appelsinmynte, koriander og dill, som jeg bruker til matlaging. Og så har jeg satt ut tomat og chiliplanter i drivhuset. Jeg storkoser meg når jeg holder på med dette, og det gjør ingenting om det regner. Jeg liker lukten av gress og våt jord. Da lukter det virkelig sommer.

Og er det ikke koselig å komme inn, sette seg i godstolen med en bok og en varm kopp te og drømme seg bort til en annen verden og høre regnet tromme på taket?

Ønsker alle en riktig god sommer … med eller uten møllbauker.

Sommerklem fra Yvonne


Sommerhilsen fra Jane Mysen, forfatteren av Flammedans og Barn under månen

Sommer, sommer, sommer

Jeg vet ikke hva som er sommer for deg, men for meg er det å kunne gå turer i skogen, akkompagnert av fuglesang og sauebjeller. Det er å sitte på terrassen og spise frokost, eller lytte til kveldens lyder, mens jeg drikker te eller har litt rødt i glasset. Kommer det et lite pust som får vindspillene til å bevege seg, er det bare å lukke øynene og nyte.

Fullstendig klar over hvilke mektige krefter som er i sving når det tordner og lyner, hører tordenværet også sommeren til. I vikingtiden trodde de at det var Tor med Hammeren som skapte både rumlingen og lynglimtene, men i dag vet vi bedre.

Regn hører også med, og jeg kan ikke tenke meg noe bedre enn når vanndråper trommer mot tak, strå og jord. Da lukter det ekstra godt, og jeg sover som et barn, fylles av inspirasjon og skriver dobbelt så mye som ellers. Regn gir liv på alle mulige måter.

Midt i alt som kan kalles sommervær, lytter jeg til lydbøker, dypdykker i historie og lar meg fange av poesiens magiske verden. Jeg spiller musikk og koser meg med Karma, som deltar i nesten alt jeg foretar meg. Hun fyller en stor del av min livseliksir.

Jeg driver i retning en ny og spennende tid, alt beveger seg, jeg lever, forsøker å puste med magen, mens jeg trekker i tråder, både i manusene og i det private. Så håper jeg at ting legger seg til rette, at alle blir fornøyd og får oppfylt sine drømmer.

Takk for at dere leser, og ha en riktig god sommer.

Hilsen fra Jane