Sommerhilsener fra Torill Karina, Jorunn og Pia

Sommerhilsen fra Torill Karina Børnes, forfatteren av Morild

Litt mimring

Jeg er oppvokst på et lite gårdsbruk på Sotra, nær sjøen, med sauer og lam, og noen titalls dekar innmark, som skulle slåes hver sommer. For ikke å snakke om alle bærbuskene som sto fullastet med rips, solbær og stikkelsbær i juli måned. I selveste feriemåneden sto vi krokbøyde over buskene med bøttene ved siden av oss, slo bort mygg og klegg, og målte hvert lag med bær i bøtten for å se om vi ikke var ferdige med å plukke snart. Venninner kom på besøk og ville ha meg med for å bade. Men pliktene først!

Her ser jeg ganske fornøyd ut, der jeg står bak et slags fugleskremsel og spiser ripsbær.
Søya «Grylarten», som strekker seg etter bøtta på bildet, var personligheten i saueflokken. Grylene (brekingen) hennes hørtes over hele bygda.

Da slåttonna var over og høyet endelig kommet på «høyskukkjen», var det tid for ferie. Jeg minnes turene ut på øyene i en fullastet båt. Hele familien med mat og drikke, liggeunderlag og håndklær. Mamma som sto og trippet i baugen med tauet i hendene. Varme svaberg med rur som skrapte mot huden. Soloppvarmede føtter i kald sjø. Sår hud på skuldre og nesetipp. Speidingen etter havtåken når vi syntes det ble kaldere i luften. Hjemturen med våte klær, på flukt fra tåken som sivet innover land fra Nordsjøen. Neste dag ville bli bedre, tenkte vi. Skuffelsen alltid stor når vi våknet neste morgen til det samme grå teppet.

Dette bildet er fra vår yndlingsholme ytterst mot havet. Holmen, og den lille øygruppen den er en del av, heter «Kleina hølet», men vi kalte det bare for «Holmen». Her ser du kulpen vi badet i når sjøen var for kald.

Ønsker dere alle en varm og skoddefri sommer med mange deilige opplevelser!

Sommerklem fra

 

 

 

 


Sommerhilsen fra Jorunn Johansen, forfatteren av Soloppgang

Kjære lesere.

Jeg ønsker dere en riktig god sommer med varme, late dager, hvor dere kan nyte naturen. Kanskje skal dere til i Syden, ved sjøen eller på landet?

Jeg skal tilbringe sommeren sammen med min mamma og hunden min. Der mamma bor er det en bondegård, og da er planen å rusle dit hver dag, for så å sette meg ned i en gresseng med hunden min og nyte livet, slik jeg gjorde i oppveksten. Kanskje det kommer noen nye ideer frem der også, slik at dere får mer lesestoff? 🙂

Jeg vil samtidig takke for varme hilsener og godord om Soloppgang.

Ha en fin sommer! Nyt – og ikke glem å ta vare på hverandre. ❤

Sommerklem fra Jorunn.


Sommerhilsen fra Pia Pedersen, forfatteren av Skjebnestier

Kjære lesere.

Tenk at det snart er et helt år siden bok 1 av Skjebnestier tok veien ut til dere. Jeg husker det som om det var i går, og jeg må si at jeg er både ydmyk, takknemlig og veldig glad for at så mange ønsker å følge Lovise og hennes historie.

Dette har vært et veldig spesielt år for meg. Etter mange og lange overveielser, har jeg sluttet i den andre jobben min. Så når jeg står opp om morgenen er det ikke lenger noen hast med å komme seg i dusjen, ut i bilen eller inn i andre moderne bekvemmeligheter. Nei, jeg stiller rett og slett tidsmaskinen på 1912, og så blir jeg der helt til ungene kommer hjem fra skolen.

Antagelig blir jeg både rarere og mer svimete for hver dag som går. Her for en stund siden glemte jeg til og med hvilken årstid det var! Det er nemlig ikke bare-bare når man bor i to forskjellige verdener, og dermed må forholde seg til to forskjellige årstider. Før løvet spretter om våren, eller etter at det har falt til bakken om høsten, kan også alt se temmelig likt ut.

Men heldigvis kan det meste forklares med at man er forfatter. Og hva så om man ikke vet forskjellen på april og november? Det er faktisk akkurat sånne ting folk forventer av en. ?

Nå er det imidlertid sommer, og den årstiden skal det vel mye til å ta feil av. Jeg håper at alle lesere, både av Skjebnestier og andre serier, får masse leseglede i solen.

Husk å nyte øyeblikkene og varmen når den er der, ta av dere skoene og kjenn bart gress under føttene. Det er nemlig noe av det aller beste som fins!

Stor sommerklem fra Pia