Avskjed med «Jordbærdamene»

Siste bok er skrevet i den morsomme, spennende og rørende serien Jordbærdamene ?. Tusen takk Synnøve Eriksen for all leseglede, latter og tårer!

Kjære Synnøve,
For et herlig univers du har skapt i Jordbæråsen! Det har vært en sann glede å få være med jordbærdamene og alt de har funnet på – og selv om jeg forstår at alle gode ting må ta slutt, er det vemodig å si farvel til damene våre. Ja, jeg sier «våre», selv om de egentlig er dine, for etter fem år føles de som mine også. Det tror jeg alle som leser Jordbærdamene føler. Du skriver så varmt og ekte fra vår nære fortid at det føles som om de er våre nærmeste venninner, og at vi er der på 50-tallet sammen med dem.

Jeg glemmer aldri da jeg fikk manuset til bok 1 fra deg, for det var på lanseringsdagen for Syvende sans at du kom med denne store overraskelsen. Du hadde en idé til en ny serie, og du hadde til og med manus klart! Dette hadde du ikke sagt et ord om på forhånd, så vi ante ingenting, men for en herlig overraskelse det var. Jeg hadde ikke lest mer enn første side før jeg skjønte at her har vi gull. Dette måtte bli en suksess – og det ble det!

50-tallet var preget av optimisme og fremtidstro, og tiåret smiler til oss fra lekre, fargerike reklameplakater. Samtidig var det mange alvorlige konflikter bak den plettfrie fasaden. Akkurat denne motsetningen har du fanget helt perfekt i Jordbærdamene, med din strålende sans for humor som skinner gjennom i alle bøkene.

Tusen takk for alle de morsomme, lærerike, givende, rørende, spennende, triste og oppløftende lesestundene!
Stor klem fra Lisa, din redaktør


Jordbærdamene er en serie for alle – også katter. Mjau!