Konkurranse: Vinn JORDBÆRDAMENE-krus!

Vidunderkur mot hodepine?

Nå er siste bok i JORDBÆRDAMENE i salg

Bli med og gjett – vinn et flott krus med motiv fra JORDBÆRDAMENE!  

Historisk sett er det ikke lenge siden 50-tallet, men mye har forandret seg likevel. Da Synnøve Eriksen skrev Jordbærdamene, gjorde hun grundig research og leste bøker, aviser og ikke minst ukeblader fra tidsperioden – og hun har funnet de villeste påstander og «sannheter». Samtidig har Synnøve meget god fantasi, så det er ikke alltid så lett å skille det som er oppdiktet fra historisk fakta i tekstene hennes.

I siste bok av Jordbærdamene, Hageselskap, ser Dina at fru Årstrand har hull i ørene:

Fru Årstrand tok imot dem i en enkel kjole, og ingen smykker var å se, bortsett fra små, runde kuler i hvert øre. Det var blitt moderne med hull i ørene nå, og visstnok skulle det hjelpe mot hodepine. Dina var ikke plaget av den slags, og hun hadde heller ingen planer om å stikke en nål gjennom øreflippene.

Det er ingen tvil om at hull i ørene var en nymotens greie i 1959. Tidligere hadde man brukt klipsøredobber. Men er det sant at de skulle hjelpe mot hodepine?

Vinneren av et fint krus med motiv fra JORDBÆRDAMENE ble Kjersti Haugstad! Gratulerer!