Julepus og nisseleting

Pia Pedersens juletradisjon

Atter en gang står vinteren på døra, med kulde, våt snø og frosne kattepoter.

Lillepus kunne fint ha klart seg uten, men noe positivt er det tross alt med denne årstiden også. Når det blir for kaldt til å jakte ute, blir det nemlig tatt frem en hel haug med morsomheter han kan leke med inne i stedet. Favoritten er juletreet, med kuler, lys og glitter – alt sammen hengt opp til glede og ære for ham. I år vil nok ingen brenne levende lys inne. Den store, bustete halen er jo altfor lang til å vite akkurat hvor den befinner seg til enhver tid, og nå har endelig pelsen vokst helt ut igjen. Nei, denne vinteren blir nok en ekstra fin tid for Lillepus. Han skal i alle fall bare kose seg inne!

En tradisjon i vår familie er å gå på leting etter nissen i skogen. Det gjør vi hvert år, og både små og store er med. Nissen pleier som regel å gjemme seg litt først, men når vi finner bålet, synger vi for full hals, og da dukker han frem bak trestammene. Det er den aller koseligste juleforberedelsen av dem alle, og det blir ikke skikkelig jul uten.

Ønsker alle dere lesere en fantastisk jul!

Klem fra Pia