Anne Maries liv i en annerledes tid

Vårtegn gleder i en merkelig tid!

Vi har spurt forfatter Anne Marie Meyer om hvordan corona preger hverdagen hennes.

Det går bra med meg og min familie. Selv har jeg så langt klart å holde meg frisk, men er veldig nøye på at jeg følger de rådene som FHI har pålagt oss.

Hverdagen min er egentlig ikke så annerledes. Jeg sitter jo hjemme alene og skriver hver dag til vanlig, så der er det ingen endring. Skrivingen preges ikke mye av dette akkurat nå, men som forfatter samler jeg mye informasjon om hvordan vi håndterer denne krisen, men også hvordan en lignende krise ble håndtert tidligere, og dette er helt klart noe jeg kan bruke i senere bøker.

Det jeg merker mest er stillheten. Naboene mine går lite ut, slik jeg gjør, men holder seg hjemme. Alle treningsanlegg i byen er stengt, og det betyr at jeg må trene ute og i min egen stue. Nå  begynner det å bli mildt ute, så det går greit, det er deilig å trene ute også.  Siden jeg bor i Oslo, som har mange syke, er mange butikker stengt, det er stille gater og alt av kulturelle aktiviteter er stengt, som kino, teater osv.
Butikkene som er åpne, har innført strenge tiltak. Blant annet må vi på min lokale Kiwi – butikk, vaske hendene før vi går inn i butikken. Og gjerne når vi går ut igjen også.Det er kjedelig og måtte være inne så mye og dagene blir lange, spesielt fordi jeg står tidlig opp. Vi kan ikke besøke noen, eller dra ut av Oslo. Jeg er så heldig at jeg bor like ved Østmarka og for å holde humøret oppe går jeg turer i marka, det gjør jeg forresten hele året, men nå er skogen og marka blitt ekstra viktig. Det er et sted jeg kan rømme til og få tankene på coronasmitten ut av hodet for en stund. Der er det lett å holde avstand til folk, og sjansen for å smittes er uhyre liten. I tillegg får jeg frisk luft og mosjon. Å sitte ved et stille vann med kaffe og lytte til alle lydene i skogen, er den aller beste medisinen mot nedstemthet og uro. Jeg ser også mye mer på tv enn før, spesielt naturprogrammer og selvfølgelig nyheter. Jeg strikker og leser.  Som kjent får man senket stressnivået med et strikketøy.

Til alle dere tusenvis av lesere der ute vil jeg si: Ikke la angst og bekymring prege hverdagen for mye. Det er naturlig at man blir redd når man blir overøst med nyheter hele døgnet om dette viruset, men ikke la bekymringene ta overhånd. Skjerm dere fra nyhetene iblant. Vær også kritisk til hva du deler på sosiale medier og hva du leser. Ikke alt er fakta. Selv har jeg sluttet å lese kommentarfelt. Jeg drikker heller ikke alkohol nå. Er man nedstemt og redd, så vil gjerne alkohol forsterke nedstemtheten og det er ikke bra. Hvis du er frisk, og ikke er i karantene eller isolasjon, gå en tur, det er bra for helsa. Les en god bok. Finn frem strikketøyet. Vask huset. Det er tid for vårrengjøring.Husk at dette går over. Snart vil hverdagen gå som normalt igjen. Hold deg frisk og tenk positivt, vi står foran en varm og fin årstid. Det er noe å glede seg til.

Alle gode ønsker fra
Anne Marie