Epidemi også i Anna fra Røros

Karantenetid hos Annikki og Jan Erik

Hei,

Livet som forfatter kan være nesten litt som en karantene også i tider uten epidemi, men nå er vi faktisk i to ukers karantene, etter å ha kommet tilbake til Røros fra Sverige. Vi er friske, og heldigvis så er ikke karantenereglene strengere enn at vi kan være ute på tur, og på Røros sørger den driftige tur- og løypeforeningen enn så lenge for at det kjøres friske skispor så å si daglig. Her er det lenge til det blir vår! Og faren for å spre eller få smitte i løypa tror vi er veldig liten.

Samtidig er det ikke til å unngå at man må ta inn over seg alvoret i det som vi er oppe i nå. Og for de som følger serien vår, Anna fra Røros, så kan vi røpe at i de neste bøkene så skriver vi om den forrige store epidemien, Spanskesyken, som slo inn over landet i 1918.

Selv om mye er ulikt fra 1918 og til i dag, både hvordan sykdommen artet seg og hvordan helsevesen, andre myndigheter og folk flest håndterte den, så er det også likheter. Hvordan folk nå som da evner å hjelp hverandre og stå sammen i stormen.

Vi står han av denne gangen også.

Mvh.

Annikki og Jan Erik