Ellinors påske

Påsken i år blir veldig annerledes enn før. På mange måter. Med Coronasmitten som et bakteppe for alt som skjer må vi gjøre det beste ut av påskefeiringen. Derfor reagerer jeg når jeg høre/leser at noen uttaler seg om at ‘påsken i år er avlyst’.

Det er den da slett ikke! Påskehelgen kommer som vanlig, den. Har vi helt glemt hvorfor vi feirer påske? Er det bare fjell og ski, eller sjø og båt som gjelder?

Nå er jeg kanskje ikke meningsberettiget, som bor ved fjorden, og som attpåtil har en liten hytte med terrasse der vi kan sitte i solen og strikke og drikke kaffe (den er ikke beboelig ennå, for den er under restaurering innvendig), men fordi den ligger i hjemkommunen min – bare 7-8 minutter hjemmefra, oppe i skogkanten – har jeg og familien lov å bruke den. Så, det blir dagsturer dit hvis været blir bra. Ungene kan fly i skogen og leke fritt, og vi voksne damer kan sitte på terrassen og strikke ferdig genserne eller hva vi driver med, eller sette mannfolka til å pusle med nyttig arbeid rundt hytta.

Jeg ser frem mot en riktig avslappende påske uten den store oppakkingen, bilkøene og skuffelsen hvis sola svikter og brunfargen uteblir.

Blir det ikke kaffeturer på hytta i skogkanten, har vi veldig mye påskekos i heimen, bare et steinkast fra hytta.

Så lurer kanskje noen på hvorfor jeg har skaffet meg hytte nesten på trappa hjemme hos meg selv.

Jeg bor i blokk i en trafikkert gate i et bysamfunn. Vet dere hvor godt det da er å kunne se frem til å trekke seg tilbake til naturen og sitte med bare bein på ei varm steinhelle og nyte insektsur og fuglesang, uten å måtte reise langt? Og har jeg glemt ketchupen til grillpølsene er det bare å stikke hjemom og hente den!

Så, blir det godt vær blir det hyttepåske på dagtid, hjemmepåske med familien på kveldstid, og masse tid til hverandre. Dessuten har jeg lært å skynde meg langsomt denne våren, så det skal jeg gjøre i påsken også. Null stress!

Ha en god påske alle sammen, både lesere og dere som jobber for oss forfattere. Hold dere friske, hold avstand og vask hender. Og så kan vi få lov å håpe på, og drømme om, at påskemorgen kanskje kan slukke coronasorgen. I hvert fall gi oss håp om alt skal bli bedre.

Påskeklem fra Ellinor.