Sommeren blir veldig annerledes for Christin i år!

Kjære leser

Det har vært en merkelig vår. Mitt vekselbruk mellom teater og skriving tok brått slutt da koronaen dukket opp, og for første gang på 18 år lader jeg opp til hjemmesommer, uten et eneste teateroppdrag. Det blir nok litt sparking i løs sand og noen tenketimer, da sommeren vanligvis er min høysesong, men jeg krysser fingra for gode soldager og at roen vil innfinne seg. Dessuten er min lengt etter teater bare for smuler å regne opp imot alt trøbbel koronaen forøvrig har stelt i stand for veldig mange. Jeg føler oppriktig med alle som er/har vært direkte berørt av pandemien, og alle som er rammet økonomisk, som er permittert, eller har mistet arbeidet.
Timmy og Mari: Så godt å ha firbente venner i disse koronatider; Timmy og Mari er godt selskap både på tur og i sofaen. Lydstudio: Innlesing av bøker for Storytel er et hyggelig arbeid, og med litt photoshop blir man reine ungdommen.
Annabella er nå halvveis i løpet, bok 5 er i salgshyllene, og jeg vet at dere syns at bøkene kommer for sjelden, men for meg går det nesten for fort. Serien er for lengst skrevet ferdig, så det går ikke på at jeg har dårlig tid til å skrive, men mer på et slags vemod. Jeg arbeidet lenge med serien før den kom i butikkhyllene, og jeg skulle gjerne ha nytt tiden lenger, for det er hyggelig å ha bøker ute, det er fint å få tilbakemeldinger fra lesere, og derfor er tanken på at det kun er fem måneder igjen med utgivelser vemodig. Jeg har et ekstra nært forhold til denne serien, i og med at handlingen utspiller seg i Svelvik, mitt hjemsted. Sommermusikalen Den Gode Hensigt, som Annabella er sterkt inspirert av, skulle settes opp på tiende året i år, men også den er avlyst, grunnet koronarestriksjoner, men vi kommer sterkt tilbake i 2021. Så om du har blitt glad i vertshus-Johanne, Baste, Lars og Anna og alle de andre i Svelvigen, kan du få et gjensyn med dem alle og få nye historier om livet i gamle Svelvigen om du tar turen til Svelvik i uke 34, 2021.
Vi bor rett ved drammensfjordens bredd, og med hvitt gjerde rundt blir det ekstra sommerstemning
At Annabella var ferdigskrevet før koronaen kom, var til lettelse, for sannelig har det ikke vært greit å samle tankene de siste 8 ukene. Da er det godt å gjøre noe praktisk, og jeg har vært både malermester og gjerdeoppsetter i det siste. At sommerens skal tilbringes hjemme er til inspirasjon for å gjøre det litt ekstra pent rundt seg, og jeg ser frem til å ha urner med blomster i, nyklippet plen og sommergjester.
Nymalt og fint til sommergjester. Det er godt å ha noe praktisk å holde på med i disse tider.
Når jeg ikke maler eller setter opp gjerde, så leser jeg inn lydbøker. Akkurat nå holder jeg på med Sverre Årnes’ Blodsbånd, en utrolig frisk serie med handling fra Oslos mørke middelalder. Det er mye drama og action, og utrolig mye å lære, da Sverre har gjort en imponerende research, så er du Storytel-lytter, er det bare å glede seg til serien slippes på lyd.
Jeg krysser fingrene for at verden snart er trygt tilbake i gjenge igjen, at jeg blir ferdig med gjerdet, at sola vil varme godt i sommer og at mine lesere vil få gode lesestunder videre med de neste bøkene i Annabella-serien.
Klem fra Christin Grilstad Prøis