Hva gjør du nå, Synnøve?

Synnøve Eriksen har skrevet hele 86 bøker i flere kjære serier: Bergfoss, Doras datter, Nordlys, Østenfor sol, Syvende sans og Jordbærdamene. Synnøve er kjent for å skrive relativt korte serier som er spennende og fengende med ekte personer og alvorlige temaer – og alltid med en god porsjon underfundig humor, samt en katt eller tre.

Synnøve elsker katter, og her er hennes nydelige Jacques mens han koser seg i hagen.

Nå er det snart et år siden siste bok i Jordbærdamene kom ut, og vi savner Henny, Dina, Louise, Ellen – og, ja, til og med Kirsti. Så hva driver Synnøve med nå? Vi har tatt en liten prat med henne:

– Kjære Synnøve, hva gjør du nå? Du elsker jo å skrive, så er du i gang med noe nytt?

– Jepp, nå skriver jeg på en splitter ny serie!

– Å, så spennende! Vi vet at ikke så mye kan avsløres ennå, men blir dette nye likt som noe du har skrevet før eller noe helt annerledes?

–  Dette blir ganske annerledes enn noe av det jeg har gjort før. Jeg synes det er viktig å fornye meg som forfatter, både av hensyn til leserne og for min egen del. Så krysser jeg fingrene for at det faller i smak.

– Det virker som du aldri går tom for nye ideer. Hender det du sliter med inspirasjonen eller koser du deg med skrivingen hele tiden?

–  Ingen dager er like. Heldigvis. Det skal også være krevende å skrive, og faktisk er det da jeg trives best. Når ideer som virker umulige, løser seg og blir til spennende scener.

–  I alle de tidligere seriene dine har du skrevet inn noen helt spesielle vesener – nemlig katter. Vil vi møte noen i denne nye serien også? Og kan du avsløre noe om dem? Navn? Personlighet?

– En bokserie uten katter er som en himmel uten stjerner. Verdens vakreste og smarteste dyr må være med i denne serien også. Jeg vil ikke røpe annet enn at i en av de siste bøkene dukker det opp en … lykkekatt!

– Vi gleder oss veldig til å lese noe nytt fra deg! Har du noe du vil si til alle dine trofaste lesere mens de venter?

– Jeg vil hilse til hver og én av leserne mine og ønske alt godt. Dere er ofte i tankene mine, og jeg håper at vi snart møtes i en bok. For de av dere som foretrekker å lytte, kan jeg fortelle at Syvende sans kommer som lydbok på Storytel i juli.

Ha en riktig fin sommer og nyt hver eneste dag!

Under lanseringen av «Jordbærdamene» var Synnøve klar for boksignering. Vi gleder oss til flere lanseringer i fremtiden!