God sommer til deg fra Pia – akkurat der du er!

Kjære leser.

I år blir det en annerledes sommer enn det vi er vant til, men annerledes behøver nødvendigvis ikke å bety dårligere.

Likevel skjer det visst noe rart med oss når vi opplever restriksjoner og begrensninger, for da begynner vi straks å te oss som en flokk med sauer som forgjeves prøver å strekke hodet langt nok over gjerdet for å nå det fordømte gresset på andre siden.

Men hva er det nå egentlig som er så mye bedre på den andre siden?

Jeg mener oppriktig at vi bor i verdens vakreste land, og uansett om du har valgt å bosette deg i byen, på landet, ved sjøen, langt til skogs eller høyt oppe på fjellet, så var det vel en grunn til at du valgte det i utgangspunktet, var det ikke?

I år vil jeg rett og slett slå et slag for en skikkelig god hjemmeferie. Glem alt kjas og mas om det du tror må gjøres hele tiden. Du trenger faktisk ikke å male huset bare fordi du er hjemme. Du trenger ikke engang å vaske det!

Gå på restaurant i nærmiljøet og ta deg fri fra matlaging og oppvask en ukes tid. Kort og godt: Gjør akkurat det du hadde tenkt til å gjøre på ferien din, men gjør det hjemme! 

På varme dager kan du reise til nærmeste badeplass og ta deg en dukkert, eller ta deg en iskald dusj i hageslangen hvis andre muligheter er for langt unna.

Pengene du hadde tenkt å bruke på sydentur, kan du bruke til en ny solseng på verandaen, og til en ny bok som faktisk tar deg med akkurat dit du vil – både i tid og sted.

Og hvis du kjenner at det begynner å krible i fingrene etter å klippe hekken, så ta et dypt åndedrag og tenk over hvilke grusomheter som kan komme til å skje hvis du lar den gro en uke til.

Jeg tror nemlig ikke det er så mange.

Så gjenstår det bare å ønske dere alle en riktig god og fredelig sommer – akkurat der dere er.

Ferie betyr så mye mer enn å bare reise. 

Mange varme sommerklemmer fra Pia.

Hva med en kveldstur til nærmeste gård?

Skjebnestier 12 er i salg nå! Bok 13 kommer 17. juli. 🙂