Sommertips fra Annikki: Ut og lete stolper

Ut og lete stolper – sommerhilsen fra Annikki Øvergård

Vårt sommertips til deg i år er å komme seg ut og lete stolper. På nettsiden stolpejakten.no finner du oversikten over trimposter som er satt ut på en lang rekke steder – nesten over hele landet. De fleste stedene står stolpene ute hele sommeren og til langt utpå høsten. Stolpene finnes både i byer, tettsteder og i naturen, og å lete dem opp er en fin måte å bli bedre kjent på.

Stolpejakten har blitt stadig mer populær de siste årene, og nye steder er kommet til for hvert år. Konseptet er enkelt og passer de fleste, enten man er en vanlig bedagelig mosjonist (sånn som oss), eller man er treningsnarkoman.

En egen app kan lastes ned, med tilgang på kart og mulighet for å registrere besøk på de enkelte trimpostene. Stolpene har ulik vanskelighetsgrad, fra grønn som er de enkleste som man har mulighet til å nå også med rullestol, via blå og rød til de svarte som er de vanskeligste å finne. De må man som regel lete opp ute i skogen, et stykke fra veier og stier. Men med GPS-posisjon på telefon-appen, skulle selv de vanskeligste postene være overkommelig for de fleste.

Kalenderen viser juni og sommer, men på Røros må man fortsatt regne med å finne rester av vinteren når man er ute for å lete trimposter.

På Røros har vi i tillegg «Sofakampen». som er et annet trimtiltak med en egen app, der vi leter opp virtuelle trimposter over hele kommunen. Formålet er å få folk opp av sofaen og ut i naturen. Turene til postene blir registrert, og den lokale banken har gitt løfte om å betale én krone per registrert tur til fritidstiltak for barn og unge. Vi som har vært ute og registrert turer i sofakampen har allerede gjort at banken må bidra med over 20.000 kroner, og også denne aktiviteten varer til langt utpå høsten, så mer penger skal det bli!

Vi ønsker alle leserne en fin sommer, og oppfordrer alle til å komme seg ut i den flotte naturen vår!

Annikki


Anna fra Røros 25 er i salg nå! Bok 26 er i salg 17. juli. God lesesommer! 🙂