Bok- og skjermtips fra Hannah og Nora

Lyst til å lese noe nytt eller se en ny serie i sommer? Vi har bedt Gjenklang-jentene om å dele sine favoritter med deg!

Favorittbøker

Nora:
Vredens druer av John Steinbeck
. Jeg ble helt slått i bakken av hvor bra denne var første gang jeg leste den. Det å klare å skildre en enorm humanitær krise samtidig som man har en nær fortelling om en familie på flukt … og så er den jo dessverre evig aktuell.

Hannah:
Alt lyset vi ikke ser av Anthony Doerr
. Hovedpersonene er en blind fransk jente og en foreldreløs tysk gutt som vi følger side om side gjennom andre verdenskrig. Fortellingen rommer både krigens brutalitet, vitenskap, myte og magi. Dessuten er språket uforglemmelig lyrisk!

Favorittfilmer

Nora:
Jeg synes både Roma og Children of Men av Alfonso Cuarón er helt fantastiske, han klarer å både være teknisk nesten perfekt, samtidig som han har det kunstneriske og frie intakt. Og så elsker jeg Chihiro og heksene av Hayao Miyazaki, den har jeg sett omtrent en million ganger.

Hannah:
Kongen av Bastøy, Pans labyrint, Dunkirk og alle filmer regissert av Joe Wright, James Ivory og Wes Anderson. Dessuten er jeg glad i skrekkfilm, spesielt Ari Aster sine, samt gamle klassikere som The Shining og Eksorsisten.

Favorittserier

Nora:
Av serier som fortsatt går, må det bli enten mørke og komiske Succession på HBO eller varme og komiske Sex Education på Netflix. Og Queer Eye, så klart!

Hannah:
Jeg så nettopp HBOs The Great, som er helt fantastisk morsom og dyster på samme tid. Ellers har jeg en forkjærlighet for britisk TV, som Little Britain, Black Adder, Fleabag og The Office.


Lyst til å abonnere på Gjenklang eller bestille første bok gratis? Det gjør du enkelt HER! 🙂