Sommerhilsen fra Anne Marie

Kjære lesere.

Så er endelig sommeren her. De fine, lyse dagene og varmen som vi har lengtet etter gjennom en lang vinter. Jeg elsker denne årstiden. Fra tidlig vår til langt på høsten er jeg mye ute, og skrivingen blir gjerne lagt til kvelden.

Det er ikke til å komme fra at sommeren og året blir annerledes på grunn av covid-19-pandemien som herjer over store deler av verden. Jeg er ikke alene om å ha fått sommerens ferie ødelagt, en tur jeg hadde planlagt og trent lenge til. Nå er alt satt på vent til neste år, så da blir det nok en gang skrivesommer.  Men vi bor i et utrolig vakkert land med fantastiske fjell, og en tur eller to på fjellet blir det tid til – og selvfølgelig mange turer i marka. Jeg har for lengst gått til innkjøp av hengekøye. Den skal med i skogen, men kan også henges opp på balkongen. Lite annet er så avslappende som å ligge i hengekøye og lese eller bare ta en liten høneblund.

En liten tur til Kristiansand ble det i juni, og da kjørte vi ut til Lindesnes fyr. Lindesnes fyr ligger på Norges sydligste punkt og var det første fyret i Norge som ble tent i 1656. Det var ingen tilfeldighet at nettopp Lindesnes ble valgt. Helt siden middelalderen har Lindesnes, eller Neset som stedet ble kalt, vært en av de viktigste landkjenningene for de seilende mellom Nordsjøen og Østersjøen.

Jeg var også innom Den lille dyrehage for å hilse på alle de rare dyrene der. Den ligger rett ved E18 på Brokelandsheia, ca 3 timer fra Oslo. Jeg kan anbefale den spesielt til dere som har små barn.

Hva du enn skal gjøre i sommer, så håper jeg at du som leser dette får en fin sommer, med mange gode opplevelser. Husk at det ikke er nødvendig å reise langt. En tur i skogen med fiskestang, hengekøye og mat er en fin måte å tilbringe dagen på. Skogen er full av små mirakler. Bare se deg godt rundt, så ser du dem.

God sommer!

Sommerhilsen fra Anne Marie


Julie 28 er i salg nå!