Jennys drøm har gått i oppfyllelse

I juli i fjor gikk min drøm i oppfyllelse. Da flyttet min mann Thomas og jeg inn på et småbruk på Askøy utenfor Bergen, sammen med våre 13 dyr. I dag, halvannet år senere, har vi 81 dyr!

Men vi er ikke en vanlig gård, vi er et dyrefristed. På Askøy Dyrefristed lever alle for sin egen skyld og som høyt elskede familiemedlemmer. Ingen blir til mat og ingen må produsere noe. Dyrene er tenkende og følende individer, og alt skjer på deres premisser. Vårt hovedfokus er seniorer og dyr med handikap og spesielle behov.

Thomas, Jenny og Stein Helge

For meg er det perfekt å kunne jobbe hjemmefra slik at jeg alltid er her for dyrene. De er verdens beste kolleger. Når jeg står litt fast med skrivingen, går jeg en tur i skogen med hundene eller tar en prat med hønene. I tillegg til hunder og høner, har vi haner, duer, katter, kaniner og geiter. Vi rehabiliterer også pinnsvin, og i år har vi seks pigger på overvintring.

Jeg vil gjerne presentere noen av dyrene for dere. Først ut er geiten Matilde. Geiter er flokkdyr, men Matilde bodde helt alene i en mørk kjeller. Noen dager fikk hun mat, andre dager ble hun glemt. Hun var redd mennesker og stanget straks noen kom for nære. Da Matilde kom til oss var pelsen matt, skitten og flokete, og hun turte ikke å stole på oss. Vi fikk oss noen blåmerker før hun skjønte at vi bare ville vel. I dag er hun ikke til å kjenne igjen. Matilde har virkelig blomstret, og hun bor nå sammen med småguttene Lille Kjell og Paulie. De går på løsdrift, hvilket betyr at det kan gå inn og ut akkurat slik det selv vil.

Matilde

Katten Oscar ble reddet av Dyrevernlaget Indre Sogn. Da hadde han kjempet for tilværelsen i årevis. Han var så tynn og pjusk at man fikk tårer i øynene. Under magen hadde han bloduttredelser som var forenelige med å ha blitt sparket av en menneskefot. Oscar er så takknemlig for å ha kommet i hus. Nå skal han aldri mer fryse, sulte eller bli mishandlet. Det er tydelig at han er en gammel kar, men vi håper på mange gode år sammen.

Oscar

En mørk natt ble en gammel hund forlatt utenfor et shelter på Kreta. Der ble hun værende i to år, før jeg reiste ned og hentet henne. Vi ga henne navnet Hera. Hun var cirka ti år gammel, og hadde aldri ligget i en myk seng. Hera trengte tid til å tilpasse seg sitt nye liv, men i dag er hun en livsnyter av rang. Hun har artrose, men etter at vi flyttet ut på landet går hun bare tur i skogen, og det har gjort underverker for leddene. Tre av våre fire hunder er tidligere gatehunder fra Kreta.

Hera

Hanen Ove bodde på et sykehjem, men da de fikk en ny hane ville de lage suppe av Ove. Vi reiste straks og hentet ham. Ove er i dag samboer med Stein Helge og bor i det vi kaller herreklubben. Haner er både kosete og kjærlighetsfulle, om man tar seg tid til å vinne deres tillit og bli kjent med deres personligheter. Vi har fire haner som passer på at hverken vi eller naboene forsover seg.

Ove

Om du vil bli kjent med alle dyrene våre og følge hverdagen på Askøy Dyrefristed, finner du oss på Facebook. Vi har også en nettside med blogg: www.askøydyrefristed.no

Klem fra Jenny og dyrene ❤