Julehilsener fra Elisabeth og Jeanette

God jul til deg fra Elisabeth Hammer ?

I morgen er det meldt snø! Jippi! Egentlig liker jeg ikke vinteren. Jeg hadde foretrukket å gå i hi fra oktober til mars, men når den første snøen faller, vekker det alltid minner om jul og adventstid. Jeg husker hvor spennende det var med julekalender. Selv om innholdet besto av ensfargede plastfigurer eller en hvit og litt besk sjokoladebit, ble luken åpnet med stor fryd. Jeg trodde på nissen, og julekvelden feiret vi sammen med bestemor, onkler, tanter, kusiner og fettere. Det var tradisjon for at nissen alltid kom mens onkel Arne var ute for å spille bridge, og så fikk vi gaver alle sammen. Jeg må nok innrømme at gavene var julens høydepunkt den gangen.

Mye har endret seg siden da. Fortsatt har jeg gleden over det første snøfallet i meg, og jeg har julekalender. I år består den av teposer. Den sitrende gleden for hver dag som går er nok dempet en del og iblandet en smule angst for at jeg ikke skal få gjort alt jeg har planlagt. Og når dagen kommer er det først og fremst maten, samværet, og det at julefreden senker seg når Sølvguttene synger julen inn, jeg gleder meg mest til.

Julen blir nok litt annerledes i år, men vi kan gjøre den fin likevel. Ta vare på hverandre, og ha en herlig julehøytid og et godt nytt år! ?

Hilsen fra Elisabeth ?


Julehilsen fra Jeanette Semb ??

Kjære leser

Som for mange andre i dette merkelige år 2020, blir denne julen annerledes enn det vi er vant til. Julen feirer jeg hjemme i Drøbak, med mann, tre barn og hunden vår Ludo. Det blir pinnekjøtt, medisterkaker, ihjelstekte koteletter og julepølse til julemiddag. Den tradisjonen holder stand.

I romjulen bruker vi hvert år å besøke familie i Karlstad, som er et av årets høydepunkter. Men på grunn av koronaen blir det ingen tur i år. Vi kommer naturligvis til å savne det, vi savner allerede familien ganske mye. Min pappa som bor i Stockholm, har jeg ikke truffet på over et år. Likevel skal vi forsøke å hygge oss som best vi kan her i Drøbak, vi får bare gjøre det beste ut av det.

Håper at du, kjære leser, får en hyggelig jul, selv om den blir litt annerledes i år.

God jul! Måtte året 2021 bli et godt år! ❤

Julehilsen fra Jeanette