God jul fra Jenny og Yvonne

Julehilsen fra Jenny Micko

Kjære leser

Blir julen annerledes for deg i år? For meg blir den det, men jeg håper og tror at den blir fin likevel. Det er nå tyve år siden jeg flyttet til Bergen, og hvert år har jeg reist hjem til mamma og stefar Rolle i Linköping for å feire julen. Men ikke i år. Det begynner å nærme seg et år siden jeg så dem, og det er tøft, men heldigvis kan vi snakke sammen og se hverandre på Facetime.

Årets julaften blir feiret hjemme, sammen med min kjære mann Thomas og våre 81 dyr (jeg har akkurat talt dem), og vi skal virkelig kose oss. Vi skal gå langtur med hundene og ha med varm sjokolade, og selvsagt skal alle dyrene få julegaver. Hønene ønsker seg nettbrett slik at de kan se på tegnefilm, og geitene vil ha et juletre med spiselig pynt. Vi skal spise og drikke godt, og bare nyte julefreden. Selvsagt kommer savnet etter familien i Sverige til å være der, men jeg er heldig som har en storfamilie med pels, fjær og pigger.

Uansett om din jul blir som vanlig eller helt annerledes, håper jeg at du kan gledes over den. Og om du føler deg ensom og litt trist, så finnes det alltid en bok som er klar for å ta deg med på spennende eventyr.

God juleklem fra Jenny

  Julehilsen 2020 


Julen som aldri ble til

Det er en selvfølge at vi skal feire jul. Med hele familien samlet med ribbe og surkål, tre nøtter til Askepott, pakkehaugen under juletreet og sølvguttenes englekor klokken fem, da selveste julen ringes inn.

Men hva om jeg blir Grinchen i år? Nå mener jeg ikke at jeg skal stjele julen fra alle andre, slik Grinchen gjorde, men være alene og kjenne ekte julefred i hjertet mitt. Våkne opp og vasse rundt i pyjamas hele dagen, gjøre som jeg vil, se på alt jeg vil på tv og høre på akkurat de julesangene som jeg liker.

Jeg hadde tilhørighet til en øy i nord en gang og der planla jeg en Grinchen-jul. Det var ingen fastboende på denne øya, bare sommergjester, men i julen ville jeg være den eneste som fantes der ute. Bare jeg og nordlandsnissen. En liten kar med rød vest og nisselue og hvitt skjegg.

Det ble aldri noen Grinchen-jul, verken på øya i nord eller i de dype skoger. Men nordlandsnissen gløtter innom likevel hver jul og lurer på når jeg kommer.

For en dag gjør jeg det … ?

Et ønske om en jul med fred i hjertet! 

Klem fra Yvonne

Julehilsen 2020

Julehilsen 2020