God jul fra Ellinor og Jane

Julehilsen fra Ellinor

Hei alle som henger i stroppen for å bli ferdig med alt som skal gjøres til jul! 

Tidligere år har ukene før jul vært mer eller mindre kaotiske hos meg. Særlig oppe i hodet mitt.

Det har ikke vært lett å befinne seg i en annen tidsepoke, med andre mennesker og i en helt annen setting, på mac-en og i hodet, mens nye kapitler skulle trylles frem, og så samtidig ha ønskelister, handlelister og hva-som-skal-gjøres-lister som konstante avbrytelser. Ikke bra!

Så i år har jeg gjort det annerledes. Jeg har latt Evelina få helt fri, mens jeg selv har gjort meg helt ferdig. Ferdig med gaveinnkjøp, ferdig med 83 julekort, ferdig med alt som skal sendes med post, og ferdig med å handle inn julemat og godsaker (bortsett fra ferskvarer, da). Jeg har til og med pyntet i stua og pakket inn alle gavene! Med tente lys og julemusikk til.

Nå har jeg bare en lett julerengjøring igjen, så kan jula komme. Og ennå er det to uker igjen! To uker da jeg kan være sammen med Evelina igjen og bringe henne videre i livet, uten å sitte og tenke på hvilke julegaver jeg ikke har kjøpt, hvem som ikke har fått julekort, om jeg burde kjøpe pinnekjøttet nå eller senere osv. Det er deilig å slippe å ha 1000 tanker i hodet og å være 100 prosent sammen med Evelina, Lilja og de andre som fyller deres (og min) hverdag når jeg setter meg for å skrive.

Så nå gjenstår det å ønske alle dere som leser bøkene mine, og dere som leser andres bøker, en riktig god og koronafri jul. Skulle gjerne ha gitt dere alle en god juleklem, men da klemming ikke er tillatt, må det bli på denne måten.

Stor juleklem fra Ellinor, med ønsker om et bedre år for oss alle i 2021.

GOD JUL!


Julen er Janes favoritt

Kjære alle lesere

I tretti år har jeg feiret jul i huset mitt i skogen. I september flyttet jeg, så nå er jeg i full gang med å lage juletradisjoner i mitt nye hjem.

Til min store fortvilelse måtte jeg kvitte meg med mye av julepynten, fordi plassen ble så mye mindre, men den fineste pynten har jeg tatt med meg, og da jeg fikk opp juletreet i stuen, kjente jeg at det var helt greit. Så satte jeg et tre på terrassen også, og to lysende rådyr – det ble så flott! Og akkurat så julete som jeg liker det.

  

Jeg pleier å arrangere juleverksted for barn og barnebarn, så nå går jeg og venter på instrukser om hvordan vi skal forholde oss i julen, med tanke på koronasmitte. Synes det er fryktelig trist at viruset skulle bre så voldsomt om seg akkurat nå, og tenker på dem som blir alvorlig syke. Selv har jeg en far på åttiåtte år, og en nær slektning med alvorlig sykdom, så for meg har det vært en selvfølge å følge alle regler, og være forsiktig.

I går pyntet en av søstrene mine og jeg pappas hus.  Vi snakket om gamledager, og huset ble så koselig – det var i seg selv en julegave. Og pappa, som påstår at han har et avslappet forhold til julen, satt i stolen sin og kommenterte hvis vi ikke satte pynten der han ville ha den. Så snakket vi om fortidens jul, og det var lett å gjennomskue at han fremdeles evner å glede seg over julehøytiden.

Karma, min bestevenn

Julen betyr enormt mye for meg. Jeg samler på tradisjoner, og har laget noen selv. Familien min er blitt like opptatt av denne høytiden, som fyller hjemmene, ikke bare med nisser og pynt, men også med varme og kjærlighet. Man kommer nærmere hverandre i julen, selv om vi i år må være færre sammen samtidig, og at vi må være forsiktig med klemmene.

Jeg har vært ute en vinternatt før, og skal nok klare å kose meg. Det håper jeg at alle andre klarer og. Så er det jo litt slik at det blir det vi gjør det til – det er et sitat som er verdt å ta med seg.

Ønsker dere en strålende jul, med fred i heimen og en ekstra porsjon kjærlighet. For når vi viser at vi bryr oss om hverandre, senker roen seg i både hjerte og sinn, og det blir hyggelig, selv i en tid med mye usikkerhet.

Juleklemmer i bøtter og spann fra meg til dere.

Jane

Julehilsen 2020