Jul i en koronastengt by

Kjære lesere.

Snøen glimrer fremdeles med sitt fravær når jeg går nedover Karl Johan på vei mot det tradisjonelle, årlige julemarkedet i Spikersuppa. Himmelen har en blekblå farge, noen steder er gaten dekket av høstløv som ingen har brydd seg med å fjerne. Blomsterurnene som er plassert langs hele Karl Johan er pyntet med høstlyng. På julemarkedet er det få besøkende denne dagen. Jeg kjenner at jeg savner salgsboden til de russiske nonnene som pleier å være der, godteribodene og bodene med smykker og klær. Nå er det kun noen få matboder, pariserhjulet, karusellen og et ruletthjul der premien er sjokolade om du er så heldig å vinne.

Foto: Anne Marie Meyer

Den tradisjonelle førjulsmiddagen på en av byens restauranter med familien er avlyst, og julekvelden blir en ensom affære. Men vi skal kose oss likevel. Med julefilmer på Netflix, god mat, vin og båltur i skogen. Det har ikke bare vært negativt med denne pandemien. Jeg gleder meg mer over små ting, jeg har en jobb jeg er glad i og jeg er frisk. Aldri har jeg vært så glad for at jeg bor ved skogen, den er trygg å være i og den gir meg overskudd og krefter.  Der får jeg renset hodet for negative tanker og stress.

Jeg har brukt året til å skrive på en ny serie, Nattsvermere, som kommer i mars. I bladet Serieliv, som alle abonnenter har fått tilsendt nå før jul, kan du lese et lite utdrag og en presentasjon av serien, som jeg håper dere vil like. Jeg har mange planer for neste år. Det blir et spennende år som jeg ser frem til med stor forventning.

Denne julen blir annerledes for oss alle. For noen blir den ekstra vanskelig. Jeg har kun et ønske for julen og det nye året: At vi blir litt snillere med hverandre og respekterer at vi er forskjellige og har ulike meninger. At vi alle kommer ut av denne mørke tunnelen som bedre mennesker.

PS: Julenissen er i karantene i år, men han er forhåpentligvis på plass igjen neste år, til glede for store og små.

God jul, alle sammen! 

Varme klemmer til alle mine lesere fra Anne Marie

Julehilsen 2020