Roger er (kanskje) Ellinors største fan

Ellinor Rafaelsen har alltid hatt en høy stjerne blant serieleserne. For noen, blant andre Roger fra Namsskogan, er hun den aller største. I fjor sommer fikk Roger drømmen sin oppfylt! ✨

Roger begynte å lese serieromaner i 1996, og han MÅ lese hver kveld før han sovner.

– Jeg leser alt jeg kommer over og har panikk for å bli uten bøker. Jeg liker å lese om alt som skjedde før i tiden og å oppleve nye steder. Det er spennende å følge livene til så mange ulike personer, sier Roger.

Roger har lest så mange serier at han ikke husker alle, men Thea, Hverdagsengler, Sønnavind, Morshjerte, Storgårdsfolk, Skjærgårdsliv og Sølvbåndet er noen av de han har likt best.

Det er imidlertid én forfatter Roger setter spesielt pris på, og det er Ellinor Rafaelsen

– Ellinor er min yndlingsforfatter. Jeg sliter med å legge fra meg hennes bøker, det er utrolig mange spennende folk og steder i bøkene hennes. Favorittserien min er Nye horisonter og favoritthovedpersonen er Amanda fra samme serie. Hun var en fengslende og god person – en man fikk et forhold til, sier Roger.


Ellinor og Roger har «brevvekslet»i flere år. Rett som det er får Ellinor meldinger fra Roger om hva han synes om handlingen i bøkene – det er både gråt, latter og lettelse. Og i fjor fikk endelig Roger også møte Ellinor ansikt til ansikt. ?

Ellinor på vei nordover

– Roger sendte meg en melding i fjor sommer om at det var så hyggelig at jeg hadde nevnt Namsskogan i en av bøkene. Jeg svarte at jeg hadde kjørt uttallige ganger gjennom Namsskogan, og at jeg ofte skriver fra steder jeg har vært. Da svarte Roger at jeg måtte stoppe neste gang, så bød han på kaffe, forteller Ellinor.

Og sånn ble det! Tre dager senere skulle Ellinor tilfeldigvis til Nord-Norge og da stoppet hun selvfølgelig hos Roger, hvor det ble tid til både kaffe  og en hyggelig prat.

– Jeg er så stolt over at hun har vært her – for ei utstråling den dama har. Ellinor er råtøff og en herlig person. Hun var også veldig lett å prate med. Jeg fikk dessverre ikke gitt henne en klem på grunn av koronaen, men håper det blir til det senere, forteller Roger.

Har du snakket, møtt eller tatt kontakt med din favorittforfatter? Vi vil gjerne høre om det! Skriv en melding til oss i kommentarfeltet og fortell hvem du har møtt. ?