Nattsvermere – historien om tre søsken

Nattsvermere er ikke bare en serie om hvordan det var å leve i et gruvesamfunn i 1800-tallets Nord-Norge. Det er også en historie om sterke familiebånd, tilgivelse, styrke og mot til å våge å gå egne veier – en fortelling om Aila, hennes to søsken og foreldre.

Aila er en kvinne med et varmt hjerte, men også viljestyrke og mot til å trosse foreldrenes vilje. De forventer at hun skal gifte seg og få barn, slik de fleste kvinner gjorde. Familien var viktig, den var limet som på mange måter holdt samfunnet sammen.

Det var få kvinner som fikk utdannelse, og for en fattig gruvearbeider var det umulig å gi barna utdannelse utover folkeskolen. Kvinnene hadde derfor ikke så mange andre muligheter enn å gifte seg. Men Aila har slett ikke lyst til å gifte seg bare fordi det forventes av henne. Hun er eventyrlysten og nysgjerrig på hva som befinner seg utenfor den snevre verden hun lever i.

Aila har også et tillitvekkende og sjarmerende vesen som gjør at hun er godt likt av de fleste, men hennes søken etter spenning og et annet liv enn det fattigslige livet i gruvesamfunnet, fører henne inn i mange og uante prøvelser.

Aila

Vilja er Ailas fem år yngre lillesøster. Aila og Vilja er sterkt knyttet til hverandre og deres skjebne er uløselig bundet sammen. I serien skal vi bli godt kjent med denne vitebegjærlige, rappkjeftede og av og til ubetenksomme unge kvinnen.

Vilja er blendende vakker, og det vet hun å utnytte. Hun har et stort hjerte for alle som lider, både dyr og mennesker og kan bli rasende når hun ser urettferdighet. Vilja har et heftig temperament, men hun er god som gull på bunnen. Når Vilja møter sin store kjærlighet, skjer det ikke uten dramatikk. Hun har også evner utenom det vanlige, noe som skal vise seg og få store konsekvenser for henne.

Teodor er Aila og Viljas lillebror. Han er to år yngre enn Vilja. Det beste han vet er å sitte med nesa i en bok. Han er en sindig og rolig ung mann og morens yndling. Fødselen var hard og moren fryktet at Teodor skulle dø. Som barn var Teodor litt svakelig og ble ertet på skolen, men når han flytter med familien til Senja og blir satt i arbeid i gruva, forandrer alt seg. Livet på nikkelverket er beinhardt. Teodor er fast bestemt på at han en dag skal komme seg bort fra gruvearbeidet, og da han får sjansen, griper han den med begge hender.

Jeg gleder meg til å dele historien om Aila, Vilja og Teodor med deg!

Hjertelig hilsen Anne Marie

Aila og Teodor

norskeserier.no kan du lese mer om Anne Maries nye serie!

Her kan du lese de første sidene i første bok.

Lyst til å abonnere? Du får den første boken i abonnementet ditt og et lekkert og praktisk lommespeil i gave!  🎉 

0 kommentar(er).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Anne Marie Meyer

Anne Marie Meyer er født i 1959. Hun bor i Oslo, men er opprinnelig fra Etnedal i Valdres. I 2007 kom hennes første romanserie, «Odelsjenta». «Julie» ble lansert i 2015, mens «Nattsvermere» kom i 2021.