Anne Maries bilder fra Ailas verden

Jeg har besøkt Nord-Norge mange ganger siden jeg var ung. Den ville og barske naturen med de stupbratte fjellsidene gjør deg ydmyk. Du innser fort hvor små vi mennesker er i møte med en slik natur.  Den ramsalte, lune humoren til folk er også noe jeg har sansen for. Selv om livet for Aila er preget av tøffe tak og mye slit, blir hun glad i øya og menneskene som bor der.

Dette er bilder jeg har tatt på noen av reisene mine til nord. Flere av de er fra Bøvær, som ligger noen kilometer fra Hamn, der mye av handlingen i Nattsvermere er fra. Det var også i Hamn det gamle nikkelverket lå. I dag er det bare ruiner igjen.


Nordlyset flammer over Kråkeslottet.
Du har ikke vært ordentlig ute før du har stått under nordlyset og kjent frosten bite i fjeset.

Når sola går ned farges fjelltoppene i gull. Bildet er fra Bøvær i Senja.

Erfjorden i Senja: Innerst i en fjordarm klamrer husene seg fast med sagtannede topper som stikker 6-700 meter rett opp av fjorden, som en kulisse. Ytterst til venstre rager Okshornan mot himmelen, også kalt Djevelens tanngard.

Vakre Bøvær, med hvite strender og fantastisk utsikt mot Bergsfjorden og de 98 øyene og utover Atlanterhavet. Her ligger Kråkeslottet, en gammel væreierbolig som i dag er et lite galleri. Her tilbrakte jeg noen dager på fotokurs. Det rare huset er fullt av kriker og kroker og står ytterst på moloen på påler ned i sjøen. Her merker du kreftene fra vind og uvær når det står på som verst. Jeg lå med ullklær og lue og lyttet til vinden. Det var kaldt i det lille værelset jeg sov i, kulden trakk gjennom glipene i veggene, men jeg har aldri sovet bedre.

Lyset i nord er noe helt spesielt. Himmelen over Bøvær farges i duse, vakre farger før mørket senker seg. En gammel steinbu står ytterst på stranden med fantastisk utsikt mot Bergsfjorden.

Bilder fra Tromsø og Ramfjordbotn

Sydspissen i Tromsø. Her lå en fangeleir under andre verdenskrig. Dere som har lest Julie, husker kanskje historien om Hilmar, som ble arrestert av tyskerne og sendt hit. I dag er det ingenting igjen av fangeleiren, og området har blitt et populært turområde, sommer som vinter.

Fra Telegrafbukta på Sydspissen i Tromsø.

Dette bildet tok jeg i -25 grader en råkald novemberdag i 2019. Noen minutter senere var det helt mørkt, men når sola går ned blir fjellene forvandlet til gull. Bildet er fra Ramfjordbotn, en halvtimes kjøring fra Tromsø.

Vinteren nordpå kan være beinkald og hard, men kulden skaper vakre landskap. Fra Adventdalen i Ramfjordbotn. I -25 grader er Ramfjorden islagt.

Ramfjorden, Ramfjordbotn: En snødekt robåt i fjæra.

Håper dere har kost dere med denne lille reisen gjennom Ailas rike. 

Hilsen Anne Marie


På norskeserier.no kan du lese mer om Anne Maries nye serie!

Her kan du lese de første sidene i første bok.

Lyst til å abonnere? Du får den første boken i abonnementet ditt og et lekkert og praktisk lommespeil i gave!  🎉 

1 kommentar(er).
  1. Belinda:

    Nydelige bilder.
    En kjempefin serie. Jeg gleder meg til neste bok.

    18. mars 2021 kl 07:14

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Anne Marie Meyer

Anne Marie Meyer er født i 1959. Hun bor i Oslo, men er opprinnelig fra Etnedal i Valdres. I 2007 kom hennes første romanserie, «Odelsjenta». «Julie» ble lansert i 2015, mens «Nattsvermere» kom i 2021.