Nå kan du lytte til «Barn av stormen»!

Nå er det endelig mulig å lytte til fantastiske Barn av stormen av Merete Lien! Samtidig som du finner bok 1 i Storytel, leser skuespiller Siv Charlotte Klynderud inn den siste lydboken i serien – bok 36. Hun forteller fra sitt hjemmestudio i Vestby at hun gruer seg til å lese ferdig  og dermed måtte «forlate» Jomfruland.

Den langstrakte øya ytterst i Kragerøs skjærgård er en naturperle og et yndet utfluktsmål. Siv har etter lesingen av serien om losdatteren Agnete og hennes dramatiske liv på øya fått en sterk lyst til selv å oppleve naturen og stemningen på Jomfruland. Rullesteinsøya ble nasjonalpark i 2016. Den er ca. sju km lang og bare én km bred – utmerket størrelse for sykkel- eller fotturer.

Trollbundet av Jomfruland

Forfatter Merete Lien fra Bergen bodde i mange år i Kragerø og ble trollbundet av Jomfrulands natur og kultur. Hun brukte sin fascinasjon for øya, da hun i 1999 sendte inn et manus til NorskeSeriers første manuskonkurranse. Allerede i år 2000 var Villrosetid, første bok i serien utgitt. Det ble starten på et langt og inderlig forhold mellom forfatter og lesere. Etter Barn av stormen kom Rosehagen, som holdt leserne i spenning gjennom 88 bøker, og nå er det Tårnsvalene som gjør det samme.

Merete på Jomfruland

Første bok i Barn av stormen er som sagt å finne i Storytel nå. Deretter kommer det én bok i måneden. Siv Charlotte Klynderud formidler en sterk, poetisk og dramatisk historie fra norsk kystkultur. Når innlesingen av serien nærmer seg slutten, forteller Siv: «Jeg trodde vel ikke jeg skulle si dette, men jeg gruer meg til å lese siste boken. Jeg tar meg i å ha blitt glad i karakterene, og jeg har i tillegg blitt helt besatt av tanken på å reise ut til Jomfruland, så tusen takk for det, altså!»

PS: Rett etter at denne saken ble skrevet, tikket det inn en mail fra Siv. Hun hadde tatt besettelsen ut i praksis og besøkt det forjettede Jomfruland. Se bilder fra en uforglemmelig dag her:


Kos deg med Barn av stormen på øret! 

Er du ennå ikke abonnent på Storytel? Du kan prøvelytte i to uker – helt gratis!