Gled deg til å bli kjent med disse!

Om noen få dager er Feriekolonien i salg! Her er noen av personene du kan glede deg til å bli bedre kjent med:

Ragnhild

Ragnhild er en kvinne som går mot strømmen. Helt siden ungdommen har hun drømt om å bli lærerinne, og nå har hun endelig fått plass ved kateteret i klasserommet til en vilter tredjeklasse med gutter på Uranienborg skole i Oslo. Ragnhilds drømmer og ambisjoner går på tvers av både politikk og konvensjoner, og krever store offer. Med sitt varme hjerte og sterke vilje, er hun en gryende kvinnesakskvinne. Men passer egentlig slike holdninger inn på en feriekoloni, hvor kjøkkenkunnskaper verdsettes høyest?

Åse

Møtet med Åse forandrer Ragnhilds sommerplaner fra å forsøke å unngå sin tidligere forlovede i hjembygda, til en ny, spennende sommerjobb. Åse er ikke redd for å snakke til fremmede. Ingen er så optimistisk, lettbent og lykkelig som henne. Med sitt Hollywood-smil og sine lyse krøller, kan hun sjarmere hvem som helst. Men noen hvem-som-helst er ikke godt nok for Åse – det er en mann med villa og god jobb hun drømmer om. Hun har vært tante på feriekolonien tidligere og vet hvor hardt arbeidet er, mye tyngre enn sekretærjobben i byen. Hva er det som likevel trekker henne tilbake til Tangholmen denne sommeren?

Foto: Nasjonalbiblioteket

Mor Anna

På Tangholmen møter vi Mor Anna, den snille og godmodige bestyrerinnen som har styrt feriekolonien siden dens oppstart i 1930, og Eva, som har vært tante på kolonien like lenge. Tanter og feriegutter har kommet og gått, men noe av koloniens historie sitter kanskje fremdeles igjen i veggene? Tidene forandrer seg stadig, men både Mor Anna og Eva vender trofast tilbake til Tangholmen hver sommer. Lykkes det de to veteranene å henge med i tiden?

Foto: Nasjonalbiblioteket

Andre som er interesserte i bygdas feriekoloni er familien Wendel, som driver bondegården i nærheten av Tangholmen. De er koloniens velgjørere, som sørger for at Tangholmen er et ekstra godt sted å være. Sønnen i familien, Sverre, har overtatt ansvaret for gårdsdriften, og leverer melk og grønnsaker til feriekolonien hver morgen. Han er ugift, til både egen og sin mors fortvilelse. Men det er kanskje ikke bare enkelt for den kjekke gårdbrukeren å se alle de unge, vakre kvinnene komme for å ha sommerjobb som tante hvert år, og deretter gli mellom hendene på ham når de like lykkelig vinker farvel når sommeren er slutt?

Gled deg til å bli enda bedre kjent med alle menneskene på Tangholmen! Første bok er i salg 21. mai. 🙂