En liten prat med Anne Marie

Har du også begynt å lese Nattsvermere? Anne Marie Meyer har utgitt to serier tidligere, men for mange er kanskje Nattsvermere første bekjentskap med den fengslende serieforfatteren. Vi har derfor stilt Anne Marie noen kjappe spørsmål, slik at du skal bli litt bedre kjent med henne!

Hei, Anne Marie! Hvem er du? 
Jeg er en eventyrlysten dame som liker å fortelle historier, men jeg liker også å tilbringe mye av tiden i naturen, reise, lese gode bøker og fotografere.

Hvor kommer du fra, og hvor bor du nå?
Jeg er født og oppvokst i Etnedal i Valdres, men flyttet til Oslo da jeg var 18 år, og her bor jeg fremdeles.

Har du alltid ønsket å bli forfatter?
Jeg har alltid likt å skrive, men jeg tenkte aldri at jeg en dag skulle leve av å være forfatter.

Når begynte du å skrive romanserier?
Jeg begynte å skrive serier i 2005, litt ved en tilfeldighet. Jeg jobbet som frilansjournalist, og var egentlig fornøyd med det. Planen min var aldri å skrive en serie, men jeg sendte inn et forslag til Cappelen, som forlaget het den gang, nærmest for moro skyld. De likte ideen og Odelsjenta, min første serie, ble utgitt i september 2007.

Hva inspirerer deg når du skriver?
Filmer, tv-serier, mennesker jeg møter, bøker og historier fra stedene jeg besøker.

Hva er det beste med å være serieforfatter?
Å formidle historier fra vår nære og fjerne fortid.

Hvis du måtte være en av hovedpersonene dine, hvem ville du valgt? Og hvorfor?
I Nattsvermere må det bli Aila. Hun er på mange måter lik meg. Hun gir ikke opp selv om hun har alle odds mot seg.

Hvor sitter du når du skriver?
For tiden sitter jeg i stua, fordi jeg deler hjemmekontor med sønnen min mens han leter etter leilighet. Han har mitt kontor, som også er gjesterom.

Hva er det morsomste du gjør, bortsett fra å skrive romanserier?
Trene.

Favorittmat? 
Jeg er glad i indisk mat.

Favorittdrikke?
Kaffe!

Julie, Anne Maries andre romanserie, ble lansert i 2015. Handlingen er lagt til Kristiania.

Beste reisemål?
Kenya i Afrika.

Favorittårstid?
Vår.

Hva kan du ikke klare deg uten?
Trening!

Takk for praten, Anne Marie! ?


Dramatisk, varmt og gripende fra Nord-Norge!  

Nattsvermere,Anne maries nye romanserie, er historien om Ailas drømmer og lengsler – og hennes viljestyrke og mot til å kjempe for det hun tror på.

Troms og Finnmark, 1872: Aila vil gå på dans og treffe andre unge mennesker, men moren, som er strengt religiøs, er redd for datterens rykte. Samtidig trues gruva av nedleggelse, og frykten for fremtiden brer seg i den lille bygda.

Det var noe befriende ved å kjenne tonene fra trekkspillmusikken forplante seg i kroppen. Innimellom føltes det som hun svevde. Musikken gjorde henne glad og lett til sinns, og morens formaninger forsvant som dugg for solen.

Bli abonnent på serien og få bøkene rett hjem i postkassa.

Bestill første bok HELT GRATIS!

Les de første sidene i første bok.