Spill Wordfeud med May Lis i ferien

Hei, sol, sjø, iskrem og vakre fjell! Sommerferien nærmer seg med stormskritt! Det blir en annerledes ferie også i år, men heldigvis ser vi nå lyset i enden av tunnelen. ? Vi har tatt en liten prat med favorittforfatterne dine for å høre hvilke sommerplaner og sommerfavoritter de har, og først ut er May Lis Ruus, forfatteren av Tidløs!

Hei, May Lis! Hva skal du gjøre i sommer? 

– I sommer skal jeg skrive videre på Tidløs, også når vi reiser til Tjøme i ferien. Så skal jeg fotografere ferierende katter som er i kattepensjonatet og legge dem på Facebook-siden vår, for eierne liker å se hva pusene gjør på. Og så blir det noen dagsturer rundt omkring i vårt vakre vestland, og innimellom tur i skogen og til sjøen.

Klarer du å legge vekk skrivepennen om sommeren?

– Nei, jeg må skrive hver dag, også når vi reiser vekk på ferie, for å holde historien varm i hodet. I fjor i ferien skrev jeg en hel bok.

Hva er det beste med den norske sommeren? 

– At alt kommer til liv etter vinterens dvale. Jeg elsker blomsterengene, alle fargene, fuglekvitter og nydelige solnedganger.

Hvilken norsk by er best på sommeren?

– Utenom Bergen er det Tønsberg. Min favorittby.

Det er alltid fint å rusle rundt i Bergen på fine sommerdager. Som her ved Lille Lungegårdsvann. Foto: May Lis Ruus

Tenk deg at du fikk invitere tre kjente personer, levende eller døde, på en sommerutflukt. Hvem tar du med og hvor drar dere?

– Jeg ville valgt noen av dem jeg skriver om i  Tidløs: Magister Absalon Pederssøn Beyer og hans kone Anne Pedersdatter, som ble brent på bål i Bergen i 1591. Den tredje personen ville vært Anne på Bjerget, min stammor som også er med i TidløsJeg ville tatt dem med opp på Fløyen så de kunne se Bergen slik det ser ut nå, og så skulle jeg kjøpt is og sjokolade til dem, for det hadde de nok likt. Jeg ville bedt dem fortelle om det Bergen de kjente, og så ville jeg spurt Anne på Bjerget ut om hvem som var hennes far, for han er ukjent. Hun kunne også fortalt mer om sin mann, Thomas Ruus, som hadde innvandret fra Nederlandene.

Koronaen er over, og du har et ubegrenset feriebudsjett. Hvor drar du?

– Uganda. Min venninne Marianne er sterkt involvert i et hjelpeprosjekt der, og de har fått til utrolig mye for foreldreløse og vanskeligstilte barn. Fra å være et beskjedent barnehjem, har de nå flere skoler og driver opplæring slik at de unge kan lære seg et yrke og bedre sine muligheter når de blir voksne.

– Jeg ville reist med familien min og sett stedene Marianne har fortalt om og vist bilder fra. Og på turen ville vi fått med oss en safari der vi kunne sett ville, afrikanske dyr. Det ville vært en uforglemmelig ferie.

Hva liker du å gjøre på varme sommerdager?

– Sole meg, drikke Pepsi Max og bevilge meg en Hennig-Olsen kroneis.

Og på våte?

– Sitte inne og skrive med god samvittighet.

Noen ganger blir en katt med oss på tur i skogen. Foto: May Lis Ruus
Sommeren er den fineste tiden å gå på tur i. Foto: May Lis Ruus

Hva er din favorittmat- og drikke på sommeren?

– Hjemmelaget focaccia med tomatsaus og tomater som varmes i noen minutter i ovnen, så det blir som en bruschetta.

Og hva slenger du helst på grillen?

–  Grønnsaker.

Grilling med familien. Foto: May Lis Ruus

Hvilken mobil-app klarer du deg ikke uten i ferien?

– Spotify med musikk. Og Storytel for å høre på bøker. Og mens jeg lytter til musikk eller bøker spiller jeg WordFeud, et slags Scrabble som jeg spiller med venner. Spiller gjerne med flere, mitt nick er MayLisR 🙂

Beste sommermusikken?

–  Jeg har en spilleliste for sommeren med sommermusikk. Der er det alt fra Finn Kalvik til Kent og Bo Kaspers og Postgirobygget og Duran Duran og ABBA.

Du blir invitert med på en ferietur i sommer, men det er hemmelig hvor du skal. Hvilke tre ting pakker du med i kofferten?

–  Mobilen så jeg kan ta bilder, solbriller fordi jeg håper det er sol og varmt, og iPaden så jeg kan skrive på manuset hvis jeg får en ledig stund.

Hvilke bøker eller tv-serier gleder du deg til å pløye gjennom i sommer?

– Bøker: Boken om Jonas av Maria Gustavsdatter, som er bok 6 i en serie jeg hører på svensk. Og de to nyeste av Chris Tvedt, krim.

TV-serier: Er akkurat ferdig med The Durrels og The Night Manager, som begge var utrolig gode, så jeg har litt så-synd-at-de-er-ferdige-sorg nå. Finner vel noe annet gøy et sted.

    

Helt til slutt: Vil du sende en hilsen til leserne dine?

– Jeg ønsker alle bokelskere en riktig god sommer! Kos deg, gjør det du liker og forevige de gode minnene med å ta bilder, man kan aldri ha for mange bilder! ❤

Takk for sommerpraten, May Lis!


Tidløs 9 er i salg nå! Tidløs 10 kommer 2. juli, mens Tidløs 11 er i salg 6. august. Kos deg med serien i sommer!