Pia skal avslutte «Skjebnestier» i sommer

I dag er det forfatteren av Skjebnestier som deler sine sommertips og sommerplaner med deg! Pia har en drøm om å møte Lilli Bendriss, og hun lager en nydelig røkelakssalat. ?

Hei, Pia! Hva skal du gjøre i sommer?

– Være hjemme, male huset (skrekk og gru!), dra på badeturer i nærområdet og ta en dag på Tusenfryd hvis smittetallene holder seg lave.

Klarer du å legge vekk skrivepennen om sommeren?

– Nei, i sommer skal jeg skrive på siste (!) boka i Skjebnestier (bok 20), samtidig som jeg driver med research og plotting til et nytt prosjekt.

Skjebnestier 18 er i salg 6. august! Det er den tredje siste boken i serien.

Hva er det beste med den norske sommeren?

–Naturen, det skiftende været (faktisk!) og at det ikke er kryr av turister.

Og hvilken norsk by er best på sommeren?

– Hmm … Kautokeino kanskje? Ha ha! Jeg er ikke noe bymenneske, så jo mindre, jo bedre. En tur jeg stadig tenker tilbake på, var en biltur jeg og mannen min (den gang fersk kjæreste) hadde gjennom Nord-Norge, Nord-Sverige og Finland for omtrent 20 år siden. Ute på vidda i Finland fikk vi til vår store overraskelse se et hytteskilt, og da vi kjørte inn på tunet, ble vi møtt av en bitte liten, rund og veldig blid samekone. Det eneste hun kunne på svensk var «hytta 150 kronor». Vi var de eneste gjestene, og familien som drev stedet fyrte opp i saunaen for oss. Så ble vi invitert med inn i lavvoen for å spise sammen med dem. Maten ble laget over flammene på bålet der inne. Vi skjønte ikke et ord av hva som ble sagt, men det var tusen ganger bedre enn noen byferie jeg har vært på.

På telttur i nord!

Tenk deg at du fikk invitere tre kjente personer, levende eller døde, på en sommerutflukt. Hvem tar du med og hvor drar dere?

– Lilli Bendriss! I håp om at hun kan finne ut om jeg har hatt noe tidligere liv. Og så må det bli Francis Bacon og en dråpe med sannhetsserum til å putte i drinken hans. Til slutt ville jeg tatt med Petter Schjerven, rett og slett fordi han ser så koselig ut. Stedet spiller ingen rolle, så lenge vi får ro til å prate.

Koronaen er over, og du har et ubegrenset feriebudsjett. Hvor drar du?

–Maldivene!

Hva liker du å gjøre på varme sommerdager?

–Bade! Og lese i sola.

Bade, bade, bade!

Og på våte?

– Jeg er veldig glad i rolige aktiviteter inne. Brettspill med familien for eksempel.

Hva er din favorittmat- og drikke på sommeren?

– En deilig røkelakssalat med ruccola og dill, kanskje. Og så elsker jeg moreller. Den beste tørstedrikken er Coops sprudle bringebær/granateple med kullsyre.

Pias deilige røkelakssalat. Det er også godt med fetaost, avocado, pinjekjerner og soltørkede tomater i!

Og hva slenger du helst på grillen?

– Grillspyd blir aldri feil.

Hvilken mobil-app klarer du deg ikke uten i ferien?

– Google Maps. Retningssansen min er helt elendig.

Beste sommermusikken?

– Jeg vet at «Despacito» er gammelt nytt, men jeg blir ikke lei den! Ingenting gir sommer- og ferie-stemning som spansk og latinamerikansk musikk. Ellers hører jo de gamle, norske sommerlåtene med. «En Solskinnsdag» med Postgirobygget for eksempel.

Du blir invitert med på en ferietur i sommer, men det er hemmelig hvor du skal. Hvilke tre ting pakker du med i kofferten?

– Solhatt, bøker og laptopen min.

Hva er din favorittby på sommeren?

– De beste byene er små og fulle av atmosfære, og jeg foretrekker at jeg og mitt reisefølge er de eneste turistene.

Hvilke bøker eller tv-serier gleder du deg til å pløye gjennom i sommer?

– På Netflix venter jeg på nye sesonger av «Outlander» og «Bridgerton». I mellomtiden ser jeg på «Familien Durells greske eventyr» på NRK.

Den lesingen jeg skal foreta meg, går mest på research til nytt prosjekt og er derfor hemmelig enn så lenge.

Helt til slutt: Vil du sende en hilsen til leserne dine?

– Jeg ønsker alle lesere der ute en riktig god sommer! Nyt øyeblikkene og vær sammen med de dere er mest glad i.

Stor sommerklem fra Pia!