NORDLYS er en skjult skatt

Bli med tilbake til det magiske 70-tallet: 15. oktober lanseres NORDLYS av Synnøve Eriksen!

Nordlys er en skjult skatt som vi igjen vil dele med alle bokelskere! Serien ble for første gang utgitt i 2008, men har ikke vært tilgjengelig på mange år. Det er den heldigvis nå! Serien fortjener både nye lesere og å bli lest om igjen dersom du har lest den før. 

Nordlys er rett og slett et fyrverkeri av en romanserie! Serien er på totalt 13 bøker, og det kommer en ny bok i serien annenhver uke. Så her trenger du ikke å vente lenge på fortsettelsen. 

Fenget meg fra første side!

«Synnøve har beskrevet 70-tallet så godt! Jeg var selv ung på den tiden, og levde meg derfor veldig inn i historien. Etter å ha lest ferdig, hentet jeg frem og spilte den gamle musikken det ble skrevet om. Jeg ble nesten 25 år igjen!»

Helen Kroghen- Løland, serieleser

Alle som abonnerer på en serie fra NorskeSerier får tilsendt første bok i oktober.

OM SERIEN:

Nordlys blir du tatt med langt mot nord og uti havgapet, hvor Karen Sørensen driver en kafé. Sommeren 1974 skal Karens eldste datter, June, gifte seg. Mens nordavinden uler og regnet pisker ned, forbereder Karen bryllup, og alle hennes voksne barn kommer hjem – bortsett fra June. Ingen vet hvor hun er, men alle lurer: Hva har skjedd med bruden? 

Her kan du lese hele det første kapittelet i første bok.

Synnøve Eriksen er en travel forfatter om dagen. I august lanserte vi hennes syvende romanserie, Der stiene møtes, og nå er endelig Nordlys tilgjengelig igjen for nye lesere. Synnøve har skrevet et lite brev til alle sine nye og gamle lesere: 

Kjære leser

Velkommen til 70-tallet!

Med slengbukser, stripete pologensere og folkevognbusser. Jentene hadde midtskill og vippekrøller, men guttene hadde lengst hår. Stuene våre var preget av motefargene brunt og oransje. Det fantes bare én tv-kanal, og ingen hadde hørt om mobiltelefon, pc, cd eller iPad.

Gled deg over musikk fra ekte vinyl. Musikken kom fra lp-plater som måtte behandles forsiktig for ikke å få riper, og tingen var å ta opp. En eller annen hadde plata, så ble den tatt opp på kassett. I 1974 var pizza eksotisk, og få hadde vært i Syden. Ute i distriktene drømte folk om vei og broforbindelse med resten av Norge, mens ferga gikk sine faste turer i storm og stille.

Bli med tilbake til året 1974!

Møt Karen Sørensen, som driver kafé ved fergeleiet i Vestbygd, og hennes seks barn i alderen femten til tjuefem. Connie, som fortsatt bor hjemme og går på ungdomskolen, Annine, som nylig har avsluttet gymnaset og snart skal ut i verden. Og Fay, Erling og Paul, som er på vei hjem i anledning storesøster Junes bryllup.

Bli kjent med Lilly Kristoffersen, som er innehaver av bygdas eneste frisørsalong, ulykkelige og ensomme Julianne Storvik, odelsjenta Lena Bjørnstad, storsjarmøren Kurt Blålid og mystiske Iris som vet råd for det meste fra brukne bein til knuste hjerter.

Stift bekjentskap med rødhårete og sympatiske David Kvalsund, lærerstudent og kjæreste med Fay, hans eksentriske engelske mor Sheila og hennes rosehave, broren Phil, og søsteren Alice, og mange flere, store og små som vil dukke opp i løpet av de tretten bøkene.

Le, gråt, irriter deg og gled deg sammen med dem!

Alle stedsnavn, veinavn og gatenavn er korrekte. Hver stein, hvert skjær, hver holme, hvert bølgeskvulp og hver eneste måke finnes i virkeligheten. Jeg skriver med kjærlighet til steder jeg alltid vil bære med meg i hjertet. Likevel vil jeg for ordens skyld presisere at ingen av personene i serien er direkte hentet fra det virkelige liv. Det har heller aldri eksistert en kafé ved fergeleiet i Vestbygd, men det kunne ha gjort det.

God lesning!

Beste hilsen Synnøve Eriksen

Bli abonnent – få gratis bok!

Har du lyst til å få Synnøve Eriksens herlige 70-tallsserie rett i postkassa? Du betaler akkurat det samme som i butikken, og du får bøkene helt portofritt.

Første bok i abonnementet er GRATIS!