Årets strikkedugnad er i gang

Er du glad i å strikke og ønsker å bidra til at andre får en litt varmere vinter? Vi fortsetter suksessen for sjette år på rad: Bli med på NorskeSeriers strikkedugnad og gi en gave som varmer!

Frivillige hjelpeorganisasjoner er helt avhengige av private donasjoner, og de er veldig takknemlige for varme plagg. De høye prisene i samfunnet, spesielt strømprisene, gjør at behovet for varme gensere, sokker, skjerf ol. er ekstra stort i år. Det håper vi at våre strikkeglade lesere kan hjelpe med!

Same procedure as last year

Det var mange som var fornøyde med fjorårets måte å sende inn plaggene på, så det gjentar vi i år: 

Du kan selv velge hvilken organisasjon du ønsker å strikke til, og plaggene sender du direkte til mottakeren. På den måten får vi spredd hjelpen utover hele landet.

Som alltid vil alle som deltar få tilsendt en håndarbeidsbok i gave. Du sender oss et bilde av det du har strikket, og vi sender en bok til deg!

Slik deltar du

Finn frem strikkepinnene – eller heklenålen!

Du bestemmer selv om du vil strikke eller hekle til store eller små. Luer, votter, skjerf, sokker, vogntepper, ullbukser og -gensere – alt som varmer kommer godt med! Vi vet at flere organisasjoner ønsker seg klær til voksne. Du kan jo også ta en telefon til de ønsker å levere til og spørre hva de har behov for?

Hvem sender du plaggene til?

Du velger selv hvilken organisasjon du skal sende strikkeplaggene til. Både Røde Kors og Frelsesarmeen og Kirkens Bymisjon har lokallag rundt omkring i Norge. Kanskje det også finnes en lokal hjelpeorganisasjon der du bor? Flere sykehus trenger også luer og pledd til babyer som er for tidlig fødte.

Hvordan får du en håndarbeidsbok?

Ta et bilde av det du har strikket/heklet. Bildet sender du til norskeserier@cappelendamm.no. Husk å skrive navn og adresse i e-posten. Vi ønsker også å vite hvem plaggene skal doneres til.

Frist for innsendelse er fredag 9. desember. Alle bøkene sendes ut før jul. 

Klar, ferdig, strikk! Lykke til, og tusen takk!